Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Angela Merkel u mladosti bila 'skvoterica'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka kancelarka Angela Merkel u mladosti je kratko vrijeme bila "skvoterica", odnosno živjela je u stanu u istočnom Berlinu u koji se ilegalno uselila.

Nakon što je završila studij u Leipzigu i odlučila se preseliti u Berlin, uselila se u prvi prazan stan na koji je naišla, priznala je kancelarka listu Sueddeutsche Zeitung.

Pročitajte i ovo Problem BiH s migrantima (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Problemi s migrantima Prosvjed za hitno rješavanje problema migranata u Bihaću: "To se može rješavati samo u suradnji sa susjedima" Slika nije dostupna Brexit Merkel pozdravila nove britanske prijedloge o Brexitu: "Ostajemo Europljani, čak i ako nismo u istoj Europskoj uniji"

U to vrijeme, u DDR-u nitko nije imao nadzor nad stambenim fondom i vlasti nisu imale uvida u stanje i razinu iskorištenosti stanova.

"To sam iskoristila, naprosto iz nevolje", izjavila je Merkel u razgovoru za SZ-Magazin, tjedni prilog lista Sueddeutsche Zeitung, koji izlazi u četvrtak.

Buduća kancelarka ujedinjene Njemačke ipak je i tada uredno plaćala stanarinu, jer su vlasti "rado uzimale svaki novac" bez obzira na okolnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene