Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka kancelarka Angela Merkel u mladosti je kratko vrijeme bila "skvoterica", odnosno živjela je u stanu u istočnom Berlinu u koji se ilegalno uselila.


Nakon što je završila studij u Leipzigu i odlučila se preseliti u Berlin, uselila se u prvi prazan stan na koji je naišla, priznala je kancelarka listu Sueddeutsche Zeitung.

Vezani članci Problem BiH s migrantima (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Prosvjed za hitno rješavanje problema migranata u Bihaću: "To se može rješavati samo u suradnji sa susjedima" Slika nije dostupna Merkel pozdravila nove britanske prijedloge o Brexitu: "Ostajemo Europljani, čak i ako nismo u istoj Europskoj uniji"

U to vrijeme, u DDR-u nitko nije imao nadzor nad stambenim fondom i vlasti nisu imale uvida u stanje i razinu iskorištenosti stanova.

"To sam iskoristila, naprosto iz nevolje", izjavila je Merkel u razgovoru za SZ-Magazin, tjedni prilog lista Sueddeutsche Zeitung, koji izlazi u četvrtak.

Buduća kancelarka ujedinjene Njemačke ipak je i tada uredno plaćala stanarinu, jer su vlasti "rado uzimale svaki novac" bez obzira na okolnosti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju