Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrijedni 15 milijardi dolara

Amerikanci ponudili Indiji novi borbeni avion: "F-21 je drugačiji, izvana i iznutra"

Američki F-21, ilustracija (Screenshot: YouTube/Lockheed Martin)
Američki F-21, ilustracija (Screenshot: YouTube/Lockheed Martin)
Tvrtka Lockheed Martin ponudila je indijskoj vladi u srijedu svoj novi borbeni zrakoplov F-21, koji bi se trebao proizvoditi u Indiji, u pokušaju da osvoji veliku vojnu narudžbu u vrijednosti višoj od 15 milijardi dolara.

Američka obrambena kompanija prethodno je ponudila svoje lovce F-16, koji se koriste diljem svijeta, za indijsko zrakoplovstvo koje planira nabaviti 114 novih zrakoplova koji bi se proizveli u Indiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ugrožena sigurnost Radnici optužuju vodstvo srpske kompanije: "Naše avione popravlja firma koja ih je do jučer prala i čistila" Ilustracija Otkriven i uzrok Drama na beogradskom aerodromu: Oštećeni avion sat vremena letio iznad grada, sletio s rupom i oštećenjima krila

Međutim, Lockheed je na otkrivanju novoga zrakoplova u južnom gradu Bangaloreu rekao kako Indiji nude zrakoplov razvijen posebno za njezine potrebe.

"F-21 je drugačiji, izvana i iznutra", rekao je u izjavi potpredsjednik strateškog i poslovnog razvoja Lockheed Martina Vivek Lall.

Lockheed će zrakoplove proizvoditi u suradnji s indijskom tvrtkom Tata Advanced Systems, naglasila je kompanija.

Lockheedu su na natječaju konkurencija Boeingov FA-18, Saabov Gripen, Dassaultov Mirage, Eurofighter Typhoon i jedan ruski zrakoplov. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene