Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na treningu bejzbola

Američki kongresnik Scalise u kritičnom stanju nakon što ga je upucao ljevičarski ekstremist

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef republikanskoga kluba u Zastupničkom domu Kongresa Steve Scalise, jedan od petorice ranjenih u napadu na treningu bejzbola kod Washingtona, u kritičnom je stanju, priopćila je bolnica.

"Scalise je teško ozlijeđen i u kritičnom je stanju", objavila je na Twitteru bolnica MedStar.

Pročitajte i ovo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag U pucnjavi u SAD-u ubijene četiri osobe Tragedija u SAD-u Strava na zabavi: Srebrni automobil zaustavio se pred kućom, napadači ubili četvero ljudi

U bolnici ga je posjetio američki predsjednik Donald Trump sa suprugom Melanijom u srijedu navečer.

James Hodgkinson (66), koji je iz još nepoznatih motiva pucao na republikanske kongresnike na treningu bejzbola kod Washingtona i ranio pet osoba, umro je od ozljeda zadobivenih u razmjeni vatre s policijom.

Američki mediji su objavili da je Hodgkinson bio ljevičarski ekstremist.

On je na Facebooku objavio da je pristaša Bernieja Sandersa, bivšeg kandidata na demokratskim predizborima i čelnika američke ljevice.

"Trump je izdajnik. Trump je uništio našu demokraciju. Vrijeme je da uništimo Trumpa i njegovu družinu", napisao je u ožujku osumnjičeni napadač na istom Facebookovu profilu.

Njegova žena je rekla, prenosi ABC, da se prije dva mjeseca preselio u Alexandriju, u saveznoj državi Virginiji, nedaleko od Washingtona. (HINA)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene