Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šef republikanskoga kluba u Zastupničkom domu Kongresa Steve Scalise, jedan od petorice ranjenih u napadu na treningu bejzbola kod Washingtona, u kritičnom je stanju, priopćila je bolnica.


"Scalise je teško ozlijeđen i u kritičnom je stanju", objavila je na Twitteru bolnica MedStar.

Vezani članci Treća masovna pucnjava u SAD-u u dva tjedna 02 Masakr u Kaliforniji: U poslovnoj zgradi ubijeno četvero ljudi, među njima i dijete Pucnjava u Coloradu - 4 Užas u Americi: Desetero ubijenih u drugoj pucnjavi u manje od tjedan dana, muškarac pucao na ljude u trgovini. Objavljena snimka privođenja napadača

U bolnici ga je posjetio američki predsjednik Donald Trump sa suprugom Melanijom u srijedu navečer.

James Hodgkinson (66), koji je iz još nepoznatih motiva pucao na republikanske kongresnike na treningu bejzbola kod Washingtona i ranio pet osoba, umro je od ozljeda zadobivenih u razmjeni vatre s policijom.

Američki mediji su objavili da je Hodgkinson bio ljevičarski ekstremist.

On je na Facebooku objavio da je pristaša Bernieja Sandersa, bivšeg kandidata na demokratskim predizborima i čelnika američke ljevice.

"Trump je izdajnik. Trump je uništio našu demokraciju. Vrijeme je da uništimo Trumpa i njegovu družinu", napisao je u ožujku osumnjičeni napadač na istom Facebookovu profilu.

Njegova žena je rekla, prenosi ABC, da se prije dva mjeseca preselio u Alexandriju, u saveznoj državi Virginiji, nedaleko od Washingtona. (HINA)