Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prikaz moži i predanosti'

Američki bombarderi opet nadlijetali Južnu Koreju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dva američka nadzvučna bombardera nadlijetala su danas u Južnu Koreju već drugi put otkako je Sjeverna Koreja provela nuklearni pokus 9. rujna.

Jedan od njih je sletio u zračnu bazu 40 kilometara južno od prijestolnice.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Parizu - 4 Solidarnost Blokiran pariški Institut za političke studije: "Mislim da nam je sada na prvom mjestu izraelsko nasilje koje trpe Palestinci" Zračna luka Kabul, eksplozija Skrivena istina Ovo je tajna koju Pentagon posebno skriva: "Snimka otkriva da nije bila samo jedna eksplozija"

Let bombardera B-1B Lancer, čija je baza u Guamu, bio je prikaz moći i američke predanosti očuvanju sigurnosti Korejskog poluotoka i regije, navodi se u priopćenju američkih snaga u Južnoj Koreji.

Sjedinjene Države, koje imaju oko 28.500 vojnika u Južnoj Koreji, poslale su dva takva bombardera prvi put 13. rujna u pratnji američkih i južnokorejskih lovaca kako bi pokazali solidarnost sa Seulom.

Sjeverna Koreja je osudila prvo nadlijetanje nazvavši ga oružanom provokacijom, a zasad još nije komentirala drugo.

Pjongjang ignorira globalnu osudu otkako je proveo svoj peti nuklerani pokus 9. rujna a ovoga tjedna je priopćio da je uspješno testirao novi raketni motor koji će biti korišten za lansiranje satelita. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene