Obavijesti Video Pretražite Navigacija
veliki uspjeh

Američka vojska objavila snimku i fotografije akcije u kojoj je ubijen Al-Bagdadi

Snimka akcije protiv al-Bagdadija (Foto: U.S. Central Command)
Snimka akcije protiv al-Bagdadija (Foto: U.S. Central Command) Foto: U.S. Central Command
Odbjegli čelnik Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi poginuo u operaciji američkih specijalnih snaga na sjeveroistoku Sirije prošlog vikenda. Američki predsjednik Donald Trump pohvalio se velikim uspjehom.

Centralno zapovjedništvo američke vojske na konferenciji za novinare u srijedu je otkrilo detalje akcije u kojoj je ubijen vođa ISIL-a Abu Bakr al-Baghdadi. Objavili su fotografiju i kratku snimku iz akcije.

Ostaci ubijenog terorista sahranjeni su u moru, a ostaci nastambe u kojoj je boravio uništeni kako ne bi postali mjesto štovanja.

 

 

Pročitajte i ovo Abu Bakr al Bagdadi (Foto: AFP) Zajednički napad Kurda i SAD-a Potvrđena smrt najbližeg Bagdadijevog suradnika: Ubijen glasnogovornik Islamske države

Pročitajte i ovo Abu Bakr al-Bagdadi (Foto: AFP) Pojavio se niotkuda Od povučenog dječaka i zaljubljenika u nogomet do bezočnog krvnika i najtraženijeg terorista: Tko je bio Abu Bakr al-Bagdadi?

Podsjetimo, američki predsjednik Donald Trump objavio je u nedjelju da je odbjegli čelnik Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi poginuo u operaciji američkih specijalnih snaga na sjeveroistoku Sirije, što je zadalo težak udarac toj džihadističkoj skupini.

Abu Bakr al-Bagdadi, irački džihadist koji se pojavio niotkuda, a potom se kao vođa sunitske Islamske države samoproglasio "kalifom" svih muslimana, bio je meta američke vojne operacije u Siriji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene