Snimka akcije protiv al-Bagdadija (Foto: U.S. Central Command)
Snimka akcije protiv al-Bagdadija (Foto: U.S. Central Command) Foto: U.S. Central Command

Odbjegli čelnik Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi poginuo u operaciji američkih specijalnih snaga na sjeveroistoku Sirije prošlog vikenda. Američki predsjednik Donald Trump pohvalio se velikim uspjehom.


Centralno zapovjedništvo američke vojske na konferenciji za novinare u srijedu je otkrilo detalje akcije u kojoj je ubijen vođa ISIL-a Abu Bakr al-Baghdadi. Objavili su fotografiju i kratku snimku iz akcije.

Ostaci ubijenog terorista sahranjeni su u moru, a ostaci nastambe u kojoj je boravio uništeni kako ne bi postali mjesto štovanja.

 

 

Abu Bakr al Bagdadi (Foto: AFP) Potvrđena smrt najbližeg Bagdadijevog suradnika: Ubijen glasnogovornik Islamske države

Abu Bakr al-Bagdadi (Foto: AFP) Od povučenog dječaka i zaljubljenika u nogomet do bezočnog krvnika i najtraženijeg terorista: Tko je bio Abu Bakr al-Bagdadi?

Podsjetimo, američki predsjednik Donald Trump objavio je u nedjelju da je odbjegli čelnik Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi poginuo u operaciji američkih specijalnih snaga na sjeveroistoku Sirije, što je zadalo težak udarac toj džihadističkoj skupini.

Abu Bakr al-Bagdadi, irački džihadist koji se pojavio niotkuda, a potom se kao vođa sunitske Islamske države samoproglasio "kalifom" svih muslimana, bio je meta američke vojne operacije u Siriji.