Donald Trump (Foto: AFP)
Donald Trump (Foto: AFP) Foto: Afp

Američki predsjednik Donald Trump na Twitteru je objavio fotografiju psa koji je napravio veliki posao u otkrivanju i ubijanju šefa ISIS-a.


"Otkrit ćemo fotografiju prekrasnog psa, čije ime ostaje i dalje tajno, koji je obavio ogroman posao u hvatanju i ubijanju šefa ISIS-a Abu Bakr al-Baghdadija", napisao je Trump na društvenoj mreži.

Vezani članci Donald Trump Uoči važnog blagdana Trump ispunio tradicionalnu dužnost: ''Corn, ovime ti darujem puno pomilovanje!'' Joe Biden Biden će imenovati Janet Yellen za ministricu financija, Johna Kerryja za klimu

Podsjetimo, američki predsjednik Donald Trump objavio je u nedjelju da je odbjegli čelnik Islamske države (IS) Abu Bakr al-Bagdadi poginuo u operaciji američkih specijalnih snaga na sjeveroistoku Sirije, što je zadalo težak udarac toj džihadističkoj skupini.

Abu Bakr al-Bagdadi, irački džihadist koji se pojavio niotkuda, a potom se kao vođa sunitske Islamske države (IS) samoproglasio "kalifom" svih muslimana, bio je meta američke vojne operacije u Siriji.

Al-Bagdadi se ubio tijekom američke operacije aktiviranjem samoubilačkog pojasa s eksplozivom. Testovi DNK-a provedeni po završetku operacije na licu mjesta potvrdili su njegov identitet, istaknuo je američki predsjednik.