Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajednički napad Kurda i SAD-a

Potvrđena smrt najbližeg Bagdadijevog suradnika: Ubijen glasnogovornik Islamske države

Abu Bakr al Bagdadi (Foto: AFP)
Abu Bakr al Bagdadi (Foto: AFP) Foto: Afp
Sjedinjene Države su u ponedjeljak potvrdile da je u zajedničkom napadu kurdskih i ameirčkih snaga ubijen Abu al-Hasan al-Muhadžir, glasnogovornik Islamske države i jedan od vodećih ljudi te džihadističke organizacije.

Muhadžir je ubijen u u sirijskom gradu Jarablusu u provinciji Alepa, rekao je novinarima dužnosnik SAD-a koji je tražio da ostane neimenovan. Operaciju koja je dovela do smrti "Bagdadijeva drugog čovjeka, ili jednog od tih drugih ljudi" provele su i snage SAD-a, rekao je dužnosnik dodavši da su Sirijske demokratske snage (SDF) imale veliku ulogu u njoj.

Milicija sirijskih Kurda YPG objavila je u nedjelju da je glasnogovornik džihadističke skupine Islamske države Abu al-Hasan al-Muhadžir ubijen u zajedničkom napadu Kurda i američkih snaga na sjeveru Sirije.

Pročitajte i ovo Donald Trump (Foto: AFP) tjednima su ga nadzirali Trump: "Vođa ISIS-a Abu Bakr al-Bagdadi je mrtav, ubio je sebe i svoje troje djece. Umro je u strahu kao pas, cvileći i plačući"

Pročitajte i ovo Abu Bakr al-Bagdadi (Foto: AFP) Pojavio se niotkuda Od povučenog dječaka i zaljubljenika u nogomet do bezočnog krvnika i najtraženijeg terorista: Tko je bio Abu Bakr al-Bagdadi?

SDF u kojima glavnu sastavnicu čini YPG, objavile su da su metu gađale blizu Jarablusa, a glavni zapovjednik SDF-a Mazloum Abdi rekao je da je napad "nastavak prethodne operacije" u kojoj je ubijen Abu Bakr al-Bagdadi, vođa IS-a.

On je na Twitteru napisao da je glasnogovornik uzet za metu u selu Ain al-Bayda na sjeveru pokrajine Alep i da je bio desna ruka al-Bagdadija.

Odbjegli čelnik IS-a Abu Bakr al-Bagdadi poginuo u operaciji američkih specijalnih snaga na sjeveroistoku Sirije noću na nedjelju, što je zadalo težak udarac toj džihadističkoj skupini. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene