Obavijesti Video Pretražite Navigacija
očekuju se izjave

Vučić planirao privatno doći u Jasenovac? Neće mu dopustiti ulazak u zemlju

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić Foto: Instagram/buducnostsrbijeav
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić htio je danas, prema neslužbenim informacijama, privatno i mimo svih protokola, posjetiti Jasenovac i Pakrac, no hrvatske vlasti neće mu dopustiti ulazak u zemlju.

Aleksandar Vučić kontaktirao je predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i rekao mu da planira privatni posjet Jasenovcu, pozvao ga da mu se pridruži i kazao da obavijesti hrvatsku Vladu ako smatra da treba. Pupovac je to i učinio, a u Vladi su iznenađeni načinom na koji je Vučić htio "napraviti kaos" uoči obljetnice Oluje, piše Jutarnji list.

Predsjednik Srbije planirao je zaobići sve protokole, naime, htio je prijeći granicu BiH i u 11 sati doći u Jasenovac, a u 14 sati posjetiti Pakrac, no izvor iz Vlade kaže kako mu neće biti dopušten prelazak granice, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić JEDINI U REGIJI Vučić dočekao avion iz Pekinga: "Ovo je velika stvar. Spajat ćemo Zapad i Istok''

Zbog svega će u 11 sati srpski ministar vanjskih poslova Nikola Selaković održati izvanrednu konferenciju za medije, a u 12 sati izjavu će dati i hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene