Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PREPUCAVANJE U REGIJI

Vučić odgovorio Đukanoviću i Kurtiju: "Važnije nam je zaštititi se od muha i komaraca, nego od njihovih zračnih snaga"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su kosovski premijer Albin Kurti i crnogorski predsjednik Milo Đukanović osudili najavu srpskog premijera o kupovini novog naoružanja od Kine, Aleksandar Vučić nije im ostao dužan. Evo što im je poručio.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić ovih je dana u medijima pompozno najavio nabavu novog naoružanja, što su odmah prokomentirali čelnici susjednih zemalja. Crnogorski predsjednik Milo Đukanović izrazio je zabrinutost jer Vučić kupuje oružje od "zemalja koje  se pojavljuju kao otvoreni neprijatelji Europe i NATO-a", dok je kosovski premijer Albin Kurti kazao kako nastavak naoružanja Srbije nije siguran za regiju.

Vučiću nije dugo trebalo da im uzvrati, pa je poručio kako se dvojica političara "služe neistinama i ogoljenim lažima sa samo jednim ciljem - da sebe predstave kao navodne žrtve, a Srbiju kao velikog agresora", navode Večernje novosti.

Zaključio je kako Kurti i Đukanović kupovinu kineskog sustava FK3 koji služi za protuzračnu obranu koriste da bi Srbiju nazvali kineskim i ruskim saveznikom koji ugrožava mir u regiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SRBIJA SE NAORUŽAVA Vučić najavio kupnju borbenih letjelica Bayraktar od Turske: "Za 2-3 dana vidjet ćete i naše najmoćnije oružje"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Imaju poseban odnos Vučić objasnio zašto je Srbija glasala protiv Rusije, otkrio i detalje razgovora s Putinom: "Nije histeričan ni lud, vrlo je stabilan"

"Bolje bi nam bilo da kupujemo Autan sprejeve, jer puno nam je važnije zaštititi se od rojeva muha i komaraca, nego od bilo kakvih ozbiljnih zračnih snaga koje oni posjeduju", poručio je Vučić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene