Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Poledica ne stvara ozbiljne probleme samo u cestovnom prometu, jer s aerodroma Tolmačevo u Novosibirsku stiže snimka Airbusa koji zbog leda izvodi piruetu na pisti, što je umalo rezultiralo i udarom u parkirani Tupoljev.


Airbus A320 zbog jake poledice izvrtio se na pisti aerodroma u Novosibirsku, u incidentu koji se dogodio još 14. prosinca 2016. godine, no čija je snimka tek prije par dana izašla u javnost.

Vezani članci Korona i problemi s psihom - 4 Nevjerojatno: Žena zaražena koronom išla u ljekarnu, muškarac stigao na aerodrom, planirao odletjeti iz zemlje Borba protiv leda Nemoguća misija: Pokušao prijeći nekoliko metara leda pred vratima, pogledajte što je na kraju upalilo

Nitko u čitavoj priči nije stradao, no kako je Airbus, koji je netom stigao iz Pekinga, izgubio kontrolu i zavrtio se, umalo je završio uddarom u parkirani Tupoljev.

Airbus se zarotirao za 90 stupnjeva i zaustavio se na pisti. Siberian Times prenosi da je jaku poledicu na pisti stvorio nagli pad temperature, s 2 stupnja na -20 stupnjeva Celzijevih.

Pogledajte video.