Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanci ljuti

Ahmadinejad: 'Da je Isus živ, usprotivio bi se agresivnim silama'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britansko ministarstvo vanjskih poslova u četvrtak je osudilo nastup iranskog predsjednika Mahmouda Ahmadinejada na televiziji Channel Four u kojemu je on uputio Božićnu čestitku.

'Predsjednik Ahmadinejad dao je niz strašnih antisemitskih izjava. Britanska glasila mogu slobodno, i s punim pravom, birati svoje sugovornike, ali će ovaj poziv izazvati zaprepaštenje i nezadovoljstvo ne samo ovdje, već i u prijateljskim zemljama', rekao je glasnogovornik ministarstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Za čovječanstvo" Upali u vijesti neprijateljske zemlje: "Nemamo drugog izbora" Ilustracija Tenzije u porastu Iran zaprijetio: ''Nećemo oklijevati s odgovorom''

Ahmadinejada je Channel Four izabrao da ove godine uputi 'alternativnu' Božićnu poruku koju ta televizija već tradicionalno objavljuje kao odgovor na čestitku kraljice Elizabete II.

Ahmadinejad je u čestitci rekao da bi se Isus, da je danas živ, usprotivio 'agresivnim, zlovoljnim i eskpanzionističkim silama'. Izraelski veleposlanik u Londonu Ron Prosor nazvao je u srijedu izbor Channela Four 'sramotnim'.

Čelnica te televizijske postaje Dorothy Byrne opravdala je izbor iranskog predsjednika njegovim 'golemim utjecajem' i željom da se Britancima ponudi 'uvid u jedan drukčiji svjetonazor'. Kraljica Elizabeta II. pozvala je u svojoj Božićnoj poruci Britancima da 'ne popuste' pred udarom gospodarske krize i da u obitelji crpe 'snagu' kako bi se iz nje mogli izvući.

'Božić je svečano razdoblje, ali je ove godine ono puno tmurnije. Neke stvari koje su nam se činili sigurne, sada su to puno manje, iz čega se, dakako, rađa osjećaj nesigurnosti', rekla je 82-godišnja kraljica u poruci objavljenoj u četvrtak poslijepodne.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene