Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je na tiskovnoj konferenciji kojoj su nazočili radikalni palestinski čelnici, da više nema razloga za postojanje Izraela i da je ta država izvor nestabilnosti u regiji.


'Zahvaljujući Božjoj milosti i palestinskom otporu, više nema razloga za postojanje okupacijskog cionističkog režima', rekao je na konferenciji koju je organizirao Iran radi pružanja potpore Palestincima, prenose iranski mediji.

'Njihova nazočnost u regiji, pa makar bila riječ o najmanjem komadiću zemlje, izvor je prijetnja, kriza i ratova, a jedini način da ih se suzbije, jest otpor palestinske mladeži i mladeži u državama regije', dodao je.

Vezani članci Predsjednik SAD-a Joe Biden Nakon prekida vatre između Izraela i Palestine oglasio se i američki predsjednik: "I jedni i drugi zaslužuju živjeti u miru i sigurnosti" Stanje u Pojasu Gaze - 2 Pozadina sukoba: "Problem je što je Gaza najveći kavez na zemlji. Izrael radi eksperiment nad ljudskim bićima"

Vođa islamističkog pokreta Hamasa Haled Mešal, vođa Islamskog džihada Ramadan Šalah i vođa Narodne fronte za oslobođenje Palestine - glavnog zapovjedništva (FPLP-CG) Ahmad Džibril koji žive u izbjeglištvu, nazočili su konferenciji, pišu iranske novine. (Hina)