Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američko ministarstvo pravosuđa u četvrtak je izvijestilo kako je u subotu u sklopu istrage o planiranom napadu na "osobe i dobra u SAD-u" optužen 24-godišnji Afganistanac s američkim državljanstvom.


Sud savezne države New Yorka optužio je Afganistanca Nadžibulaha Zazija, 24-godišnjeg vozača autobusa koji ima američko državljanstvo, za 'namjerno kovanje urote s još nekoliko istomišljenika, zbog planiranja napada oružjem za masovno uništenje..., a napadi su trebali biti usmjereni protiv osoba i dobara u SAD-u između 1. kolovoza 2008. i 21. rujna 2009.', stoji u priopćenju tog ministarstva.

Vezani članci Hamas pogodio Izrael Stručnjak za vanjsku politiku o sukobu Izraela i Palestinca: " U njihovim odnosima ništa se neće promijeniti na bolje". Nije optimističan ni oko duljine trajanja sukoba Socijalnim radnicima prijete svaki dan - 9 Oni pucaju po šavovima, a doživljavaju niz napada: ''Verbalna agresija nama je svakodnevica. Nije toliko problem vrijeđanja, nego svih napada i straha za vlastitu sigurnost''

Nadžibulaha Zazija u subotu su u državi Koloradu uhitili agenti FBI-ja. Uhićen je i njegov otac, 53-godišnji Mohamed Zazi, naturalizirani Amerikanac, no ubrzo je pušten na slobodu zbog nedostatka dokaza. Afganistanski imam Ahmad Vais Afzali (37) treći je koji je uhićen zbog istog razloga u New Yorku, gdje će biti ispitan tijekom dana.