Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

SAD

Afganistanac optužen zbog planiranja urote

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američko ministarstvo pravosuđa u četvrtak je izvijestilo kako je u subotu u sklopu istrage o planiranom napadu na "osobe i dobra u SAD-u" optužen 24-godišnji Afganistanac s američkim državljanstvom.

Sud savezne države New Yorka optužio je Afganistanca Nadžibulaha Zazija, 24-godišnjeg vozača autobusa koji ima američko državljanstvo, za 'namjerno kovanje urote s još nekoliko istomišljenika, zbog planiranja napada oružjem za masovno uništenje..., a napadi su trebali biti usmjereni protiv osoba i dobara u SAD-u između 1. kolovoza 2008. i 21. rujna 2009.', stoji u priopćenju tog ministarstva.

Pročitajte i ovo Joe Biden nakon smrti vojnika Više od 30 ljudi poginulo u osvetničkim napadima SAD-a, čekaju se idući koraci: "Ovo je početak našeg odgovora" Američki borbeni zrakoplov oglasio se Biden Amerikanci počeli osvetničke napade na militante u Iraku i Siriji, pristižu prve vijesti o poginulima i ranjenima

Nadžibulaha Zazija u subotu su u državi Koloradu uhitili agenti FBI-ja. Uhićen je i njegov otac, 53-godišnji Mohamed Zazi, naturalizirani Amerikanac, no ubrzo je pušten na slobodu zbog nedostatka dokaza. Afganistanski imam Ahmad Vais Afzali (37) treći je koji je uhićen zbog istog razloga u New Yorku, gdje će biti ispitan tijekom dana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene