Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sastanak na vrhu američkog predsjednika Baracka Obame idući tjedan izraelskim i palestinskim čelnicima, nije signal za potpuno ponovno pokretanje mirovnih pregovora, koji su za sada blokirani zbog dubokih međusobnih nesuglasica, izjavio je u nedjelju glasnogovornik palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa.


'Ovaj sastanak ne znači da je riječ o pregovorima', kazao je glasnogovornik, pošto je Bijela kuća najavila prvi sastanak između Abasa i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua otkad je izraelski političar u ožujku stupio na dužnost. Summit će se održati u utorak u New Yorku tijekom zasjedanja UN-ove Opće skupštine. Američki analitičari ovaj potez smatraju znakom Obamina osobnog zauzimanja za bliskoistočni mir, no smatraju da neće odmah doći do ozbiljnijih pomaka nabolje. Tri će čelnika sjesti za isti stol i nastaviti s nastojanjima da se isprave nesuglasice, njihova je procjena. (Hina)

Vezani članci Branko Bačić (Foto: Dnevnik.hr) Sastala se vladajuća koalicija, Bačić komentirao izbor prvog čovjeka Vrhovnog suda: "Odluka sudaca nije obvezujuća" Slika nije dostupna Tajni sastanak Baraka i Abasa u Jordanu