Obavijesti Video Pretražite Navigacija

15 godina nakon avionske nesreće sud oslobodio optužene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francusko pravosuđe proglasilo je nedužnim u utorak, gotovo petnaest godina nakon jedne od najvećih zrakoplovnih nesreća koja je zadesila Francusku, šestoricu optuženika kojima se sudilo za tragediju zrakoplova Airbus u kojoj je život izgubilo 87 ljudi, a devetero je preživjelo u planinskom masivu Vogezi na istoku Francuske.


Dana 20. siječnja 1992. Airbus A320 tvrtke Air Inter koji je letio iz Lyona, srušio se na obronak Mont Saint Odilea pod snijegom, u času kada se pripremao za slijetanje u zračnu luku Strasbourg-Entzheim.

Pročitajte i ovo Ilustracija Stravična nesreća Avion s 228 ljudi završio na dnu Atlantika: Tko je odgovoran? Završilo povijesno suđenje Nenad Periš unosi lijes s tijelom svog sina u crkvu gdje će biti ispraćaj - 10 Slučaj koji nas je potresao Prije točno godinu dana regiju je ujedinila ljubav jednog oca: Kronologija nestanka Mateja Periša, koji je stradao u Beogradu

Predsjednik kaznenog suda u Colmaru rekao je da posada Airbusa, čelnici tvrtke Air Inter (današnjeg Air Francea), civilnog zrakoplovstva i kontrole leta nisu "počinili kazneno djelo" i da kod njih nije otkriven nikakav propust.

No, sud je odlučio da "punu građansku odgovornost" snose tvrtke Airbus i Air France (kao sljednica tvrtke Air Inter) koje moraju isplatiti odštetu žrtvama i obiteljima žrtava zbog pretrpljene duševne boli.

Optuženi su se suočavali s kaznom zatvora do 2 godine i 4.500 eura novčane kazne.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene