Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnja se na terorizam

Dvojac napao ljude nožem, a onda ih gazio automobilima: Jedna osoba preminula, najmanje 13 hospitalizirano

Prizori nakon napada
Prizori nakon napada Foto: Afp
Najmanje 18 osoba ozlijeđeno je u vjerojatnom terorističkom napadu u gradu Ranani. Dvojica napadača prvotno su jednu osobu napali nožem i počeli bježati. Promijenili su dva auta i njima gazili prolaznike. Policija još uvijek utvrđuje točne okolnosti događaja.

Dvojica napadača u okolici Tel Aviva u Ra’ananu prvotno su nožem napali jednu osobu te su potom počeli bježati. U svojem bijegu promijenili su dva automobila i u naletu na prolaznike ozlijedili najmanje 13 osoba.

Napadači su 25-godišnji Ahmed Zidat i 44-godišnji Mahmoud Zidad koji su obojica u Izraelu bila ilegalno te su se nalazili na crnoj listi. Napadači su palestinske nacionalnosti sa Zapadne obale. Uhićeni su, a radi se o muškarcu i njegovom nećaku. 

"Otišli su zajedno i paralelno, na dvije različite lokacije, uzeli dva automobila i izveli seriju napada", rekao je šef policije središnjeg okruga Avi Biton novinarima u Ra'anani. Najmanje jedno od vozila je ukradeno, rekla je policija.

Za sada nijedna skupina nije preuzela odgovornost.

Od posljedica napada preminula je 70-godišnja žena, dok su 34-godišnji muškarac i 16-godišnji mladić teško ozlijeđeni.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Nikola Grmoja Aktualno prijepodne Dohvatili se Plenković i Grmoja, komplimenti su letjeli na sve strane: ''Savjet - ni pod utjecajem opijata ne surađujte s njima!''

Prema pisanju Times of Israel, brojka ozlijeđenih još je i veća. Oni raspolažu s informacijom da je 17 osoba ozlijeđeno u ovom događaju.

Neki izraelski portali navode da je ozlijeđeno 18 ljudi. 

Napad se dogodio u gradu smještenom desetak kilometara sjeverno od Tel Aviva.

Policija je izvijestila kako još utvrđuje okolnosti događaja, no sve upućuje na to da je riječ o terorističkom činu, tvrdi Sky News.

"Građane se poziva na oprez i pridržavanje uputa policije", objavili su redarstvenici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene