Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zahović kandidat za slovenskog izbornika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U kombinacijama za novog izbornika slovenske nogometne reprezentacije našao se i Zlatko Zahovič, a ljubljanski tisak već govori o "hrvatskom" scenariju osvježavanja stanja u reprezentaciji, aludirajući na dovođenje Slavena Bilića za selektora i uključivanje igrača iz "brončane" generacije u

rad s reprezentacijom, što se do sada pokazalo uspješnim.

Pročitajte i ovo Ilustracija Jači od morfija, jeftiniji od heroina Zombi droga pred vratima Hrvatske, Europa u velikom strahu Slika nije dostupna Na Bilićev posao pretendiraju i Ivanković i Kranjčar!

Kako u utorak navodi ljubljansko "Delo", prvi kandidat za nasljednika bivšeg izbornika Branka Oblaka je bivši reprezentativac Darko Milanič, a upravo je na njegov nagovor došlo do susreta predsjednika Slovenskog nogometnog saveza (NZS) Rudija Zavrla sa Zahovičem.

- Nekadašnji reprezentativci računaju na hrvatski scenarij, kada su brončani reprezentativci izvršili pritisak na Vlatka Markovića da im da priliku i uspjeli ga u to uvjeriti, navodi "Delo".

Zavrl već niz godina vodi nogometni savez, a nedavni pokušaj da ga se smijeni nije uspio.

Zavrl je rekao da je sa Zahovičem bilo riječi o mogućnosti buduće suradnje, ali da je njegov glavni kandidat za selektora i dalje Milanič i da se ne slaže s idejama o raspodjeli funkcija vođenja izabrane vrste, jer selektor mora odgovarati za svoj štab, rad i rezultate momčadi.

Zahovič i Zavrl susreli su se prvi put nakon svjetskog nogometnog prvenstva u Japanu i Koreji 2002. godine, što je bilo zadnje sudjelovanje Slovenije na jednom tako velikom međunarodnom natjecanju jer u kvalifikacijama za EP u Portugalu i SP u Njemačkoj nije bilo uspjeha.

Razlog podjelama među "starim" reprezentativcima i danas je svađa koja je obilježila nastup u Japanu, gdje su se posvadili tadašnji izbornik Srečko Katanec i glavni igrač i strijelac Zahovič.

Bivši direktor trgovačkog lanca "Mercator" i sadašnji gradonačelnik Ljubljane Zoran Jankovič inače bi i dalje najviše volio na selektorskom mjestu vidjeti Katanca koji je trenutačno izbornik Makedonije, ali više nema onakvog utjecaja u sportu kakav je prije imao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene