Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nizozemac Johan Cruijff zadužen je za postavljanje nove tehničke i sportske strukture Ajaxa, objavili su administratori tog nizozemskog kluba u srijedu, dodajući kako će sadašnje vodstvo podnijeti ostavku na kraju sezone.


Na kraju sastanka, koji je trajao do kasno u noć u utorak,
administratori Ajaxa su objasnili "da je klubu potrebna nova struktura i nove osobe" kako bi se izveo iz sportske krize kroz koju prolazi već nekoliko sezona.

Vezani članci Ivo Žinić, sisačko-moslovački župan - 1 Burne reakcije na Žinićeve poteze, ali i činjenicu da ostaje župan: "Sada je potpuno jasno - vrijeme je da se ovo izmijeni" Izbori u SAD-u: Trump ne odustaje - 2 Trumpov savjetnik za koronavirus podnio ostavku. Stručnjaci: "Ostavka je zakašnjela"

Sadašnje vodstvo, čiji je predsjednik John Jaakke, trebalo bi se "povući nakraju sezone kada će biti uspostavljeno novo vodstvo".

Počasni član vodstva Cruijff dobio je pravu ulogu vođe, ali se u priopćenju objavljenom u noći sa utorka na srijedu ne navodi točno kakvu.

Prema pisanju nizozemskog tiska u srijedu, on bi mogao preuzeti mjesto sadašnjeg glavnog direktora Maartena Fonteina i sportskog direktora Martina van Geela, koji su se posljednih nekoliko mjeseci našli pod velikim kritikama.

Osim toga, lokalni mediji pišu da bi Cruijff mogao pozvati Marca Van Bastena, sadašnjeg nizozemskog izbornika, koji će odstupiti s te funkcije u lipnju, da s njim kao sportski direktor vodi klub. Cruijff nije bio dostupan za komentar.

Ajax je trenutačno drugi u nizozemskom prvenstvu i zaostaje devet bodova za vodećim PSV-om. Od 2004. nije osvojio titulu prvaka, a zadnji europski uspjeh imao je 1995.