Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ljubitelji američkog nogometa, posebice navijači New York Giantsa i New England Patriotsa ovih dana odvajaju velike sume novca kako bi došli do ulaznica za "Super Bowl" koji će se održati u nedjelju, 3. veljače na stadionu "University of Phoenix" u Glendaleu u američkoj saveznoj državi Arizona.


Cijene ulaznica za finalni susret kod preprodavača se kreću od 2.450 do čak 19.000 dolara. Karte koje NFL prodaje za 700 i 900 dolara na "crno" koštaju 4.300 dolara. 

Vezani članci Točenje goriva, ilustracija Od ponoći skuplje gorivo, najgore bi mogli proći oni koji voze na plin Cijena goriva Cijene goriva od ponoći niže: Najviše će se veseliti vlasnici dizelaša, a ni onima koji imaju benzince neće biti loše

Procjenjuje se da bi ovogodišnja zarada od prodaje ulaznica mogla biti najveća u povijesti američkog profesionalnog nogometa. Stadion ima 63.400 mjesta, no za Super Bowl je kapacitet povećan na 73.000. 

O značaju Super Bowla govori podatak da utakmicu svake godine u SAD i Kanadi prati više od 90 milijuna ljudi. Prošle godine za vrijeme finala između Indianapolis Coltsa i Chicago Bearsa reklama od pola minute je koštala 2.6 milijuna dolara.