Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Skijaške legende pomažu bolesnoj djeci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Desetero legendarnih skijaša i skijašica, među kojima su Janica Kostelić, Ingemar Stenmark, Alberto Tomba, Marc Giradelli i Bojan Križaj, sudjelovat će na humanitarnoj utrci "Hypo Zagreb Ski Legends", koja će se održati u nedjelju poslije muškog slaloma na Sljemenu.

Velikani svjetskog skijanja, njih ukupno deset, ima preko 40 olimpijskih i svjetskih odličja i preko stotinu pobjeda u Svjetskom kupu, a došli su besplatno u Zagreb da bi pomogli u skupljanju novca za Specijalnu dječju bolnicu u Donjoj Bistri.

Pročitajte i ovo Nesreća na skijanju Ozlijeđena je VIDEO Strašan pad djevojke na skijanju: Ispala iz žičare pred okupljenim skijašima, svi vikali da zaustave vučnicu Hrvatica dala izjavu za RTV Slovenije Za RTV Slovenije Hrvatica izjavom s Pohorja pokorila internet: "Negdje je u šumi..."

"Nije važno tko će sutra pobijediti, cilj je samo skupiti što više
novca za bolesnu djecu. Sve drugo je zapravo nevažno", kazala je Janica Kostelić, koja će se nakon dvije godine spustiti sljemenskom stazom u jednoj, makar i humaniratnoj utrci.

"Uvijek nastojim pomoći kad se radi o bolesnoj djeci i zaista mi je drago što smo u Zagreb došli s namjerom pomoći onome kome je to potrebno. Kad sam prestao skijati jako mi je nedostajao samo adrenalin, a sada se ni ne sjećam što je to adrenalin", kazao je najstariji među sudionicima, legandarni 52-godišnji Šveđanin Ingemar Stenmark, vlasnik rekordnih 86 pobjeda u Svjetskom kupu.

Stenmarkov najveći suparnik Bojan Križaj izjavio je kako su on i Stenmark već "davno odvozili svoje međusobne utrke, te da sada uživaju u drugim stvarima", dok je Alberto Tomba pohvalio organizatore za trud oko organizacije ženske i muške slalomske utrke.

Janica, Stenmark, Girardelli, Križaj, Tomba, te Andreas Wenzel, Jure Košir, Urška Hrovat, Špela Pretnar i Guenther Mader okušat će se u nedjelju u paralelnom slalomu, s tim da će se prvo održati "normalna" utrka nakon kojih će dvoje najsporijih otpasti, a osmero najbržih ući u četvrtfinale sa četiri para, a potom slijedi polufinale i finale. 

Vozi se samo po jedna vožnja i to po pravilu hendikepa u odnosu na spol i starost, pa će primjerice Stenmark u dvoboju sa puno mlađim Tombom imati sekundu prednosti odmah u startu.

"Znam da imam veliki hendikep, pogotovu u odnosu na Stenmarka, kojeg sam vodio prije lani u Kranjskoj gori. Mogu vam reći da mi danas izgleda nekoliko godina mlađi", kazao je Tomba.

Direktor hrvatske reprezentacije i organizator utrke Vedran Pavlek zahvalio se i Michaeli Dorfmeister, Franzu Klammeru, Hildi Gerg i Tomasu Sykori, koji su trebali također nastupiti u Zagrebu, ali su zbog osobnih razloga morali otkazati utrku.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene