Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Privremeni komesar Talijanskog nogometnog saveza Guido Rossi (75) podnio je ostavku, objavila je danas talijanska novinska agencija ANSA.


Ostavke su podnijeli i Rossijevi suradnici, Demetrio Albertini, bivši reprezentativac i igrač AC Milana, te potkomesar Vito Gamberale.

Vezani članci Mario Banožić Ispitani zapovjednik i časnica koja ga je prijavila za spolno uznemiravanje: "Ako se dokaže, očekujem najstrožu kaznu" Slika nije dostupna Marko Pjaca zaludio Talijanke: 'Amore mio, Bellissimo!'

Rossi je nedavno imenovan predsjednikom uprave telekomunikacijske tvrtke "Telecom Italia" i od tada traje kampanja protiv njega. Nogometni moćnici tražili su od Rossija da podnese ostavku, a kao razlog navodili su da jedan čovjek nije u stanju istodobno biti komesar Nogometnog saveza i prvi čovjek tako velike tvrtke kao što je "Telecom Italia".

No, to nije pravi razlog za prljavu kampanju koja je pokrenuta protiv Rossija. Nogometnim moćnicima smetale su reforme koje je htio provesti Rossi, a koje su za cilj imale ozdravljenje talijanskog nogometa.

Rossi je želio ostati komesar do kraja listopada kako bi dovršio reforme. No, Talijanski olimpijski odbor, koji ga je imenovao komesarom, odbacio je takvu mogućnost, pa je Rossi bio prisiljen podnijeti ostavku.

Talijanska ministrica mladeži i sporta Giovanna Melandri pohvalila je Rossijev rad, te je izrazila nadu kako će reforme u talijanskom nogometu ipak biti dovršene.

Talijanski olimpijski odbor, koji je zapravo prisilio Rossija na ostavku, odbio je komentirati novonastalu situaciju, te je najavio skoro imenovanje Rossijeva nasljednika.

Uoči SP u Njemačkoj u Italiji je izbio najveći nogometni skandal u povijesti, kada su Juventus, AC Milan, Lazio i Fiorentina optuženi za namještanje rezultata. Juventus je zbog toga izbačen u drugu ligu, dok su se ostali klubovi provukli s blažim kaznama.

Zbog tog skandala u svibnju je ostavku podnio predsjednik Nogometnog saveza Italije Franco Carraro, a Talijanski olimpijski odbor imenovao je Rossija privremenim komesarom.

Rossi ima nadimak "profesor", a prije dolaska na mjesto komesara dugo godina bio je na čelu agencije za nadzor poslovanja Talijanske burze vrijednosnih papira.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju