Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Seedorf oborio rekord Lige prvaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veznjak nizozemske reprezentacije i europskog prvaka Milana, Clarence Seedorf večeras je oborio još jedan nogometni rekord. Nastupivši za "Rossonere" protiv Arsenala, Seedorf je postao prvi nizozemski nogometaš koji je u europskim kupovima odigrao 130 utakmica.

Bivši igrač Ajaxa, Sampdorie, Real Madrida i Intera do ogleda na Emirates stadionu dijelio je prvo mjesto sa Frankom de Boerom sa 129 europskih utakmica. De Boer je 71 utakmicu odigrao u dresu Ajaxa, 50 za Barcelonu, te 8 za Galatasaray, dok je Seedorf 71 europsku utakmicu upisao u dresu Rossonera, 16 za Ajax, 26 za Real i 17 za Inter. Treće mjesto po broju europskih nastupa među Nizozemcima drži Phillip Cocu (121), a zatim slijede Edgar Davids (97), Michael Reiziger (96), Edvin van der Sar (96), Marc Overmars (95), Dennis Bergkamp (94)..

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Liga prvaka: Zarada od finala 260 milijuna eura Slika nije dostupna UEFA protiv Valencie, Intera i petorice igrača

Seedorf je jedini nogometaš koji je slavio u Ligi prvaka sa tri različita kluba i prvi europski nogometaš koji je osvojio Interkontinentalni kup u dva različita sastava. Tijekom karijere osvojio je 19 trofeja - pri čemu četiri Lige prvaka, dva puta s Milanom (2007, 2003), te po jednom s Ajaxom (1995) i Real Madridom (1998).


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene