Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ruud Gullit novi 'seksi' trener LA Galaxyja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruud Gullit, nekada jedan od najboljih nogometaša svijeta, novi je trener Beckhamove momčadi.

45-godišnji Nizozemac na klupi Galaxyja nasljedit će Franka Yallopa koji je u ponedjeljak dao ostavku kako bi se vratio u San Jose na mjesto trenera Earthquakesa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Provedeno istraživanje Priveden poznati trener borilačkog sporta zbog sumnje da je spolno zlostavljao dijete Spašavanje dječaka na Tajlandu (Foto: AFP) "Nismo sigurni je li ovo čudo..." Sretan kraj drame na Tajlandu: Spašeno svih 12 dječaka i trener koji su više od dva tjedna bili zatočeni u špilji

Bivši reprezentativac Nizozemske (s kojom je 1998. osvojio i EP), a čija je karijera bila na vrhuncu kada je igrao za talijanski Milan, potpisao je 3-godišnji ugovor s klubom iz LA-a. Trenirao je i engleske klubove Chelsea i Newcastle, te nizozemski Feyenoord. 

Predsjednik Galaxyja Alexi Lalas u ponedjeljak je nakon ostavke Yallopa rekao kako traže 'nekog tko može učiniti nešto drugačije' (aludirajući na neuspjeh da se plasiraju u play-off već drugu godinu zaredom).

"Tražimo sposobnog, ali i 'seksi' kandidata", rekao je Lalas te objasnio da seksi znači 'netko kreativan i zanimljiv, s osobnošću i karakterom'. 

Tek sada se iz tih riječi da iščitati da je Lalas vjerojatno već tada imao na umu Gullita jer je upravo Nizozemac 1996., kada je za vrijeme Europskog prvenstva u Engleskoj bio BBC-ov komentator, osmislio izraz 'sexy football'. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene