Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ruud Gullit, nekada jedan od najboljih nogometaša svijeta, novi je trener Beckhamove momčadi.


45-godišnji Nizozemac na klupi Galaxyja nasljedit će Franka Yallopa koji je u ponedjeljak dao ostavku kako bi se vratio u San Jose na mjesto trenera Earthquakesa.

Vezani članci Cassie i Diddy (Foto: AFP) Povrijeđeni glazbenik optužio bivšu da ga je varala s trenerom kojeg je on unajmio Spašavanje dječaka na Tajlandu (Foto: AFP) Sretan kraj drame na Tajlandu: Spašeno svih 12 dječaka i trener koji su više od dva tjedna bili zatočeni u špilji

Bivši reprezentativac Nizozemske (s kojom je 1998. osvojio i EP), a čija je karijera bila na vrhuncu kada je igrao za talijanski Milan, potpisao je 3-godišnji ugovor s klubom iz LA-a. Trenirao je i engleske klubove Chelsea i Newcastle, te nizozemski Feyenoord. 

Predsjednik Galaxyja Alexi Lalas u ponedjeljak je nakon ostavke Yallopa rekao kako traže 'nekog tko može učiniti nešto drugačije' (aludirajući na neuspjeh da se plasiraju u play-off već drugu godinu zaredom).

"Tražimo sposobnog, ali i 'seksi' kandidata", rekao je Lalas te objasnio da seksi znači 'netko kreativan i zanimljiv, s osobnošću i karakterom'. 

Tek sada se iz tih riječi da iščitati da je Lalas vjerojatno već tada imao na umu Gullita jer je upravo Nizozemac 1996., kada je za vrijeme Europskog prvenstva u Engleskoj bio BBC-ov komentator, osmislio izraz 'sexy football'.