Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Poraz od Ruskinja, Prpić na dvije stolice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska ženska teniska FED Cup reprezentacija izgubila je u Umagu dvoboj za ulazak u Svjetsku skupinu od Rusije. Nakon trećeg meča dvoboja rezultat je nedostižnih 3-0 za Ruskinje.

Pobjednički bod donijela je Jelena Dementijeva koja je sa 6-1, 6-3 svladala Karolinu Šprem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prpić: Nadamo se pobjedi protiv Italije Slika nije dostupna Davis Cup: Cerović umjesto Karanušića

Upravni odbor Hrvatskog teniskog saveza na današnjoj sjednici u Umagu donio je odluku kojom je potvrdio imenovanje Gorana Prpića za izbornika muške Davis Cup reprezentacije, izjavio je za Hinu glasnogovornik HTS-a Igor Rajković.

Također, Prpić i dalje ostaje izbornik ženske Fed Cup reprezentacije, što znači da će u sljedećem razdoblju istodobno obavljati dvije izborničke funkcije.

Iz HTS-a poručuju da je to ostvarivo, budući da nema kolizije termina između Davis Cup i Fed Cup reprezentacije, te podsjećaju da je ruski izbornik Šamil Tarpišev također u dvostrukoj ulozi (vodi Davis Cup i Fed Cup reprezentaciju).

Hrvatska je nakon prošlogodišnjeg osvajanja Davis Cupa ostala bez izbornika, budući da je kormilo reprezentacije napustio Nikola Pilić. 

Cjelokupna javnost očekivala je da će njegov nasljednik biti
wimbledonski pobjednik Goran Ivanišević. No, do toga nije došlo zbog neodmjerenih izjava čelnika HTS-a. Tako je Davis Cup reprezentaciju u ovogodišnjim mečevima protiv Austrije i Argentine vodio naš najbolji tenisač Ivan Ljubičić.

Krajem svibnja Ivan Ljubičić, Mario Ančić i Ivo Karlović predložili
su HTS-u da Prpić bude izbornik Davis Cup reprezentacije, a Upravni odbor HTS-a danas je podržao taj prijedlog.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene