Obavijesti Video Pretražite Navigacija

OI kvalifikacije: Hrvatski košarkaši u skupini s Portorikom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Ateni je danas obavljen ždrijeb košarkaških kvalifikacija za plasman na Olimpijske igre u Pekingu. U bubnju se našla i hrvatska reprezentacija koja je uz Grčku, Sloveniju i Njemačku bila postavljena za nositelja.

Hrvatski košarkaši će igrati u skupini D zajedno s Portorikom i Kamerunom. U skupini A su Grčka, Brazil i Libanon, u skupini B su Njemačka, Novi Zeland i Zelenortski otoci, a u skupini C Slovenija, Kanada i Južna Koreja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kvalifikacije za OI: Hrvatska protiv Kanade u petak u podne Slika nije dostupna Hrvatska pobijedila i Portoriko

Kvalifikacijski turnir će se održati od 14. do 20. srpnja u Ateni, a vizu za OI osigurat će tri najbolje reprezentacije. Momčadi su podijeljene u četiri skupine po tri, a dvije prvoplasirane iz svake skupine izborit će plasman u četvrtfinale. 

Skupina D u kojoj se nalazi hrvatska vrsta u četvrtfinalu se križa sa skupinom C. Finalisti će izboriti plasman na OI pa neće biti odluke o pobjedniku turnira, a za posljednje, treće mjesto koje vodi u Peking borit će poražene reprezentacije iz polufinala.

Plasman na OI već je osiguralo devet reprezentacija - Angola (prvak Afrike), Argentina (srebro s prvenstva Amerike), Australija (prvak Oceanije), Iran (prvak Azije), Kina (domaćin), Litva (bronca s EP-a), Rusija (prvak Europe), SAD (prvak Amerike) i Španjolska (prvak svijeta).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene