Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA: Isiah Thomas proglašen krivim za seksualno uznemiravanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudska porota u New Yorku proglasila je krivim trenera košarkaša NBA momčadi New York Knicks, Isiaha Thomasa, za seksualno uznemiravanje bivše visoke dužnosnice kluba. Određena je odšteta od 11.6 milijuna dolara.

Prema odluci porote Madison Square Garden koja upravlja istoimenom sportskom dvoranom, treba tužiteljici isplatiti 11.6 milijuna dolara odštete.

Pročitajte i ovo Dalibor Matanić Nakon potresnih svjedočanstava Policija počinje s izvidima u slučaju Matanić: Oglasio se i DORH Slika nije dostupna Trener NY Knicksa dobio otkaz

Sudac federalnog suda Gerard Lynch ocijenio je presudu 'izrazito razumnom'.

Tužiteljica Anucha Browne Sanders, bivša zvijezda sveučilišne košarke kluba Northwestern, i majka troje djece, opisala je Thomasa kao 'mrgodnog brbljavca' koji ju je nazivao 'kujom' i 'droljom' i nudio joj izlaske iako to nije željela. 

Na suđenju je Sanders opisala Madison Square Garden kao 'Kuću životinja', mjesto gdje su nepotizam, seksizam, grube opaske i jezik krajnosti dio kulture.

Osim Thomasa, Sanders je za seksualno uznemiravanje tužila je i Madison i direktora Jamesa Dolana, tvrdeći da je 2006. dobila otkaz s posla plaćenog 260.000 dolara godišnje, jer nije pristala na uznemiravanje.

U tužbenom zahtjevu tražila je 10 milijuna dolara.

Thomas je o nakon izricanja presude, koja je dijelom i uspjeh njegove obrane jer ga ne obvezuje na plaćanje kaznene odštete, ostao pri tvrdnji da je nevin i najavio žalbu.

Tvrtka MSG također je najavila žalbu, tvrdeći kako će dokazati za
uznemiravanje nije i da su dužnosnici tvrtke postupali primjereno.

Isiah Thomas, bivša zvijezda Detroit Pistonsa, u Knicksima je od
2003. na dužnosti predsjednika kluba, no ne bilježi uspjehe kao u svojoj igračkoj karijeri i položaj mu je već dugo upitan, piše
američki tisak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene