Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Arsenal drugi na svijetu po zaradi, 70 milijuna funti za pojačanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Treneru Arsenala Arseneu Wengeru obećano je nevjerojatnih 70 milijuna funti za transfere nakon što je danas Arsenal sam sebe proglasio jednim od najbogatijih klubova na svijetu.

Brojke koje su danas 'izažle' u otočkom tisku pokazuju kako je za dodatnu zaradu 'Topnika' najzaslužnije preseljenje s Highburyja (koji je primao 38.000 ljudi) na Emirates stadium (koji prima 60.000 ljudi). Time su Arsenalovi čelnici dali 'pljusku' onima koji su kritizirali preseljenje na novi stadion zbog navodne neisplativosti, a koja će se, kako se govorilo, odraziti i na Wengerovu  mogućnost kupovanja novih igrača.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Wenger: 'Frustrirani smo!' Slika nije dostupna 'Wengerov bijes nas je inspirirao!'

Godišnji financijski izvještaj Arsenala pokazuje kako su do 31. svibnja 2007. zaradili 200,8 milijuna funti, što je za 46 posto više nego godinu prije kada je prihod bio 137,2 milijuna.  Ligaški rivali zaradili su u istom periodu 'nešto' manje novca - Manchester United 167,8 milijuna i Chelsea - 152,8 milijuna funti.

Zarada po utakmici se sada kreće oko 3,1 milijuna funti, što na godišnjoj razini iznosi oko 90 milijuna. 

Ipak, TV prihodi su bili za 10 milijuna niži nego u sezoni 2005/06. kada je Arsenal stigao do finala Lige prvaka, no iduće godine "topnici" planiraju pokrenuti i vlastiti tv program.  Brojke su pokazale i da je klupska dobit od poslovnih aktivnosti prije transfer perioda iznosila 51,2 milijuna što je 274 posto više od 13,7 milijuna funti koje su 'utržili' godinu ranije. 

Arsenalova dobit u sezoni 2006/07. približila ga je Real Madridu koji je u sezoni 2005/06. zaradio 202 milijuna funti. 

Kako Wenger ovog ljeta nije potrošio sva sredstva koja su mu data na raspolaganje, direktor Keith Edelman tvrdi da će Francuz nepotrošeno moći prenijeti u idući transfer period. 

"Mislim da smo u dobroj poziciji. Imamo prilično 'materijala' da Arseneu omogućimo sve što želi. Imamo 70 milijuna funti gotovine i ako ih želi potrošiti, mi ćemo mu to i omogućiti", rekao je Edelman.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene