Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska remizirala sa Škotskom, očit nedostatak Eduarda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prekrasnim pogotkom Nike Kranjčara s ruba 16 metara, Hrvatska je povela u prijateljskoj utakmici protiv Škotske s 1:0. Tako je bilo sve do 31. minute, kada su Škoti izjednačili i taj je rezultat ostao na semaforu do kraja utakmice.

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu i premda je ovo bio prijateljski ogled od prve minute je bilo jasno kako naši reprezentativci žele pobjedu. 

Pročitajte i ovo Nakon nereda na Poljudu privedeni navijači - 3 Nakon derbija Epilog nereda u Splitu: Uhićeno 16 navijača, među njima i maloljetnici Slika nije dostupna AKCIJA NA POLJUDU Policija objavila koliko je osoba privedeno i uhićeno na utakmici Hrvatske i Francuske

Splitski ožiljci nakon debakla protiv Nizozemske još uvijek su svježi i "vatrenima" je trebao pozitivan rezultat kako bi vratio pozitivnu atmosferu. Bilić je otvorio utakmicu s dvije promjene u sastavu. 

Dario Šimić je završio na klupi, a u momčad je ušao Danijel Pranjić koji je zauzeo poziciju na lijevom boku, dok je Šimunić prebačen u sredinu obrane. Jedna promjena se dogodila i u napadu, umjesto ozlijeđenog Eduarda od prve minute startao Ivica Olić. 

Hrvatska je došla do vodstva već u 10. minuti kada je Kranjčar sjajnim udarcem s 20-tak metara svladao Gordona. U prvih pola sata Škoti su su bili bez riješenja, odabranici Slavena Bilića odlično su stajali na terenu i stalnim presingom na zadnju liniju i vezne igrače tjerali domaćine na pogreške. Nažalost iz jedine pogreške hrvatske obrane domaćin je uspio izjednačiti. 

Robert Kovač je promašio dugu loptu koja je došla do Millera. Napadač Derby Countya je pucao, lopta je pogodila Šimunića, malo promjenila smjer i prevarila Pletikosu.

Hrvatska vrsta i u nastavku utakmice je gospodarila terenom. Zbog brojnih izmjena s obje strane ritam je malo pao, no naši su i dalje imali više loptu u igri pokušavajući postići drugi pogodak.

 Odlične prilike imali su Kranjčar, Petrić i Budan i Klasnić no rezultat se nije mijenjao. Jedinu priliku u drugom poluvremenu Škoti su imali u 84. minuti no udarac Boyda je Pletikosa sjajno obranio.

Utakmicu je obilježilo i nekoliko ružnih prekršaja.

Kao posljedica toga travnjak su u drugom poluvremenu napustili Vedran Ćorluka, koji je zadobio udarac kopačkom u glavu te Darijo Srna, na kojeg je škotski igrač nasrnuo startom identičnim onom u kojem je Eduardo zadobio strašnu ozljedu - start na gležanj stajne noge.

Igra hrvatske izabrane vrste također je pokazala koliko Eduardo nedostaje momčadi, a ostale naše napadače tek treba pričekati da pronađu igru i suradnju na terenu kojom bi mogli 'zakrpati' rupu nastalu njegovom ozljedom. 

Bio je to drugi remi škotske i hrvatske reprezentacije na Hampden Parku. U rujnu 2001. godine hrvatska reprezentacija pod vodstvom Mirka Jozića odigrala je 0:0.

Prije početka EP-a hrvatska vrsta će imati još dvije pripremne utakmice, 24. svibnja protiv Moldavije, te šest dana kasnije protiv Mađarske.

Škotska - Hrvatska 1:1

Glasgow. Stadion Hampden Park 30.000 gledatelja; Sudac: Terje Hauge (Norveška);

Strijelci: 0:1 Kranjčar (10), 1:1 Miller (31)

Žuti kartoni: Brown, McManus, Naysmith, N.Kovač, R.Kovač, Šimunić

Crveni kartoni:

ŠKOTSKA: Gordon - Hutton, McManus, Caldwell (od 69. Anderson), Naysmith (od 63. McEveley) - Maloney (od 72. Boyd), D.Fletcher, Brown (od 67. Teale), Hartley - Miller, S.Fletcher (od Rae). Izbornik: George Burley

HRVATSKA: Pletikosa - Pranjić, Šimunić, R.Kovač (od 73. Knežević), Ćorluka (od 86. Šimić) - Kranjčar, Modrić, N.Kovač (od 46. Vukojević), Srna (od 63. Leko) - Olić (od 59. Budan), Petrić (od 59. Klasnić). Izbornik: Slaven Bilić

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene