Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HNS smanjio cijene ulaznica i kaznio Srnu, Olića i Balabana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trosatna sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza, na kojoj većim dijelom nije sudjelovao predsjednik Marković, obilovala je temama i, nakon dugo vremena, konkretnim vijestima.

Jedina očekivana odluka koja se nije dogodila je zamrzavanje članstva u IO-u dopredsjednika HNS-a Vlade Zeca do okončanja istražnog postupka prema njemu kao alfi i omegi Kamen Ingrada, čime su članovi IO-a kupili vrijeme, čekajući prvo potez državnih tijela.

Pročitajte i ovo Ilustracija Britanski Project X Zabava izmakla kontroli: U kuću ih je pokušalo ući više od 100, intervenirala i policija Engleska policija, ilustracija Uspostavljen kordon Drama u Engleskoj, u tijeku velika evakuacija: "Napustite područje i na vraćajte se"

Najširoj javnosti najzanimljivija vijest, ona o cijeni ulaznica za utakmicu Hrvatska - Engleska 11. listopada u 19 sati u Maksimiru, napokon je poznata. Glavni tajnik Zorislav Srebrić namjerno je pustio u medije veću cijenu kako bi osluškivao bilo u najvećoj mjeri bijesne javnosti, tako da je naposljetku IO odlučio da prvotno najavljene iznose smanji. Ulaznice za većinu najprivlačniju, istočnu tribinu tako će koštati 250 umjesto 300 kuna. Sjever gore i dolje po 100 kn, zapad gore 300 kn, zapad dolje 400, zapad VIP 600, a lože od 1500 do 2000 kn.

Prodaja počinje preko interneta u petak (www.hns-cff.hr), a na blagajnama Maksimira tek u utorak, 10. listopada, ujutro. Podsjećamo, ulaznice za Andoru koštaju od 10 do 30 kn, a taj prihod bit će uplaćen u humanitarne svrhe. Iako za Engleze ima samo 4500 ulaznica (4100 za jug, te 400 VIP za zapad), najavljen je dolazak više od 7000 poklonika Gordog Albiona i u suradnji s Gradom odlučit će se gdje će utakmicu gledati oni koji ne uspiju do ulaznice...

U humanitarne svrhe bit će uplaćen i oduzeti dio premija od SP-a u Njemačkoj za našu trojicu bećara, Srnu, Olića i Balabana, koji su uoči utakmice u Moskvi nakon povečerja pobjegli iz kampa u Čatežu u narodnjački klub u Novom Zagrebu. Na 30.000 kuna Disciplinske komisije nadovezat će se i kunska protuvrijednost od 40.000 švicarskih franaka, odlučio je IO.

Nije to, međutim, sve. Umjesto dosad Disciplinskim pravilnikom predviđenih novčanih kazni, od 3000 do 30.000 kn, izglasane su nove visine, i to po kategorijama: za profesionalne nogometaše novi maksimum je 100.000 kn, a za stipendiste pod ugovorom, trenere i ostale službene osobe 40.000 kn. Za licencirane menadžere raspon novčane kazne je od 5000 do 100.000 kn, za prvoligaške klubove do 200.000, a za drugoligaše do 100.000 kn. Dakle, ako neki reprezentativac pobjegne na, recimo, koncert Pearl Jama, a to mu bude prvi takav prekršaj, Disciplinska komisija moći će ga osuditi na čak 100.000 kn! A izbornik će ga onako doživotno izbaciti iz reprezentacije...

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene