Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gebrselassie umalo srušio svjetski rekord

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Etiopijski atletičar Haile Gebrselassie (33) uvjerljivo je pobijedio na danas održanom berlinskom maratonu. Drugi je bio njegov sunarodnjak Gudisa Shentema, koji je zaostao skoro pet minuta.

Gebrselassie je berlinski maraton istrčao za 2 sata 5 minuta i 56 sekundi, i umalo je srušio svjetski rekord, kojeg je prije tri godine, baš u Berlinu, postavio Kenijac Paul Tergat (2.04:55).

Pročitajte i ovo Zelesnki, Meloni, von der Leyen, Croo Dvije godine Dvije godine Ukrajinci žive u paklu rata, Zelenski poručuje: "Pobijedit ćemo i to će biti najbolji dan u našim životima" Prosvjed u Pakistanu I to se događa Pobijedio na izborima pa objavio: "Neću prihvatiti pobjedu, namjestili su mi je"

Gebrselassie je sve do 39 km utrke bio na najboljem putu da postavi novi svjetski rekord. To bi vjerojatno i ostvario da je imao barem malu pomoć, no njegov ritam nitko nije mogao pratiti, pa je i Gebrselassie popustio u završnici utrke. 

Svjetski rekord mu je izmakao za minutu i dvije sekunde.

Utjeha mu može biti da je ostvario najbolje vrijeme sezone, koje je dosad držao Kenijac Sammy Korir (2.06:38, Rotterdam 9.04.2006.).

Gebrselassie je po mnogima jedan od najboljih dugoprugaša u povijesti atletike. Godinama je vladao u utrkama na 10.000m, u toj disciplini osvojio je dvije zlatne medalje na olimpijskim igrama (1996. i 2000.).

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene