Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Europsko zlato i svjetski rekord Sanje Jovanović

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolja hrvatska plivačica Sanja Jovanović osvojila je zlatno odličje u disciplini 50 leđno na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u mađarskom Debrecenu oborivši pritom i svjetski rekord.

Dubrovkinja je dionicu plivala za 26.50 sekundi i za 33 stotinke bila je brža od svjetskog rekorda kojeg je šest godina držala Kineskinja Hui Li.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Doček za rekordere Slika nije dostupna SP: Jovanović, Draganja i Imprić izborili polufinala

Jovanović (21) je ranije ove godine u ovoj disciplini u Zagrebu
isplivala europski rekord (26.91). 

Čestitka HOO-a Sanji Jovanović

Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Josip Čop uputili su čestitku novoj svjetskoj rekorderki na 50 metara leđno hrvatskoj plivačici Sanji Jovanović.

Bravo Sanja, u ime Hrvatske olimpijske obitelji i naše osobno
čestitamo ti na osvajanju zlatne europske medalje, postavljanju novog svjetskog i hrvatskog rekorda. 

Tvoj izniman osobni uspjeh ujedno je i jedan od najuspješnijih i najsvijetlijih trenutaka hrvatskog sporta. Iznimno smo sretni što smo i u ženskoj konkurenciji dobili svjetsku plivačku klasu te se nadamo kako će tvoja priča biti poticaj i ostalim hrvatskim plivačicama. 

Iskrene čestitke upućujemo i tvom treneru Dmitru Bodevu kao i cijelom stručnom vodstvu Hrvatskog plivačkog saveza", stoji u brzojavu HOO-a. 

Čestitka Ive Sanadera Sanji Jovanović

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader uputio je danas čestitku Sanji Jovanović na osvojenoj zlatnoj medalji u disciplini 50 m leđno na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Debrecenu.

"Draga Sanja,

čestitam ti na osvajanju europskog zlatnog odličja i postavljanja novog svjetskog rekorda na 50 metara leđno u malim bazenima.

Veselim se s tobom što su tvoj rad, trud i zalaganje polučili uspjeh kakav i zaslužuješ.

U ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, od srca ti čestitam te želim uspješan nastavak natjecanja", stoji u brzojavu premijera Sanadera. 

Sanji čestitao predsjednik Mesić

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je čestitku Sanji Jovanović na osvojenoj zlatnoj medalji u disciplini 50 m leđno na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima sljedećeg sadržaja.

"Čestitam ti na osvajanju zlatne medalje i na postavljanju svjetskog rekorda.

Rijetki su hrvatski sportaši postavili svjetske rekorde u svojim
disciplinama te je tim značajniji ovaj rezultat koji si postigla
svojom upornošću i marljivošću.

Osobito možeš biti ponosna što si prva hrvatska plivačica koja je osvojila zlatnu medalju na europskom prvenstvu i postavila svjetski rekord.

Želim ti još mnogo sportskih i osobnih uspjeha", stoji u brzojavu predsjednika Mesića Sanji Jovanović.

Gradonačelniik Bandić čestitao Sanji

U povodu osvajanja svjetskog rekorda i zlatne medalje na Europskom prvenstvu u mađarskom Debrecenu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je čestitku Sanji Jovanović, najboljoj hrvatskoj plivačici.

U čestitci, među ostalim, stoji:

"S oduševljenjem smo pratili tvoj današnji briljantni nastup na 50 metara leđno na Europskom prvenstvu u kratkim bazenima u Mađarskoj. 

Osvojivši,ne samo zlato nego i svjetski rekord svrstala si se u red najboljih plivačica svijeta nadmašivši vrhunsku konkurenciju. 

U očekivanju novih uspjeha od srca ti čestitam na ovom velikom rezultatu", stoji u Bandićevu brzojavu. 

Predsjednik Sabora Šeks čestitao Sanji Jovanović

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je čestitku Sanji Jovanović u povodu osvajanja zlatne medalje u disciplini 50 m leđno na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Debrecenu.

"Iskrene čestitke na zlatnoj medalji i na novom svjetskom rekordu. Svi smo ponosni na tvoj sjajan rezultat, jedan od najvećih u povijesti hrvatskog plivanja. Od srca ti želim nastavak uspješne športske karijere." 

Čestitka Jadranke Kosor Sanji Jovanović

 Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uputila je čestitku hrvatskoj plivačici Sanji Jovanović na osvojenoj
zlatnoj medalji u disciplini 50 metara leđno na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Debrecenu.

"Draga Sanja, Primite moje iskrene čestitke na osvojenoj zlatnoj medalji u plivanju 50 metara leđno na Europskom prvenstvu u malim bazenima u Debrecenu i rezultatu kojim ste postavili novi svjetski rekord. Vaše osvojeno zlatno odličje na ponos je cijeloj Hrvatskoj, a njegov značaj velik je i u promicanju dostignuća žena sportašica na čemu Vam posebno zahvaljujem. Uz želje za puno zdravlja i uspjeha u
daljnjim natjecanjima i nadolezećim blagdanima primite još jednom moje čestitke", stoji u brzojavu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene