Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najbolja hrvatska plivačica Sanja Jovanović osvojila je zlatno odličje u disciplini 50 leđno na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u mađarskom Debrecenu oborivši pritom i svjetski rekord.


Dubrovkinja je dionicu plivala za 26.50 sekundi i za 33 stotinke bila je brža od svjetskog rekorda kojeg je šest godina držala Kineskinja Hui Li.

Vezani članci Slika nije dostupna Jovanović samo 15 stotinki nedostajalo do rekorda Slika nije dostupna Premijer Sanader primio Sanju Jovanović i Duju Draganju

Jovanović (21) je ranije ove godine u ovoj disciplini u Zagrebu
isplivala europski rekord (26.91). 

Čestitka HOO-a Sanji Jovanović

Predsjednik i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i Josip Čop uputili su čestitku novoj svjetskoj rekorderki na 50 metara leđno hrvatskoj plivačici Sanji Jovanović.

Bravo Sanja, u ime Hrvatske olimpijske obitelji i naše osobno
čestitamo ti na osvajanju zlatne europske medalje, postavljanju novog svjetskog i hrvatskog rekorda. 

Tvoj izniman osobni uspjeh ujedno je i jedan od najuspješnijih i najsvijetlijih trenutaka hrvatskog sporta. Iznimno smo sretni što smo i u ženskoj konkurenciji dobili svjetsku plivačku klasu te se nadamo kako će tvoja priča biti poticaj i ostalim hrvatskim plivačicama. 

Iskrene čestitke upućujemo i tvom treneru Dmitru Bodevu kao i cijelom stručnom vodstvu Hrvatskog plivačkog saveza", stoji u brzojavu HOO-a. 

Čestitka Ive Sanadera Sanji Jovanović

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader uputio je danas čestitku Sanji Jovanović na osvojenoj zlatnoj medalji u disciplini 50 m leđno na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Debrecenu.

"Draga Sanja,

čestitam ti na osvajanju europskog zlatnog odličja i postavljanja novog svjetskog rekorda na 50 metara leđno u malim bazenima.

Veselim se s tobom što su tvoj rad, trud i zalaganje polučili uspjeh kakav i zaslužuješ.

U ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, od srca ti čestitam te želim uspješan nastavak natjecanja", stoji u brzojavu premijera Sanadera. 

Sanji čestitao predsjednik Mesić

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić uputio je čestitku Sanji Jovanović na osvojenoj zlatnoj medalji u disciplini 50 m leđno na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima sljedećeg sadržaja.

"Čestitam ti na osvajanju zlatne medalje i na postavljanju svjetskog rekorda.

Rijetki su hrvatski sportaši postavili svjetske rekorde u svojim
disciplinama te je tim značajniji ovaj rezultat koji si postigla
svojom upornošću i marljivošću.

Osobito možeš biti ponosna što si prva hrvatska plivačica koja je osvojila zlatnu medalju na europskom prvenstvu i postavila svjetski rekord.

Želim ti još mnogo sportskih i osobnih uspjeha", stoji u brzojavu predsjednika Mesića Sanji Jovanović.

Gradonačelniik Bandić čestitao Sanji

U povodu osvajanja svjetskog rekorda i zlatne medalje na Europskom prvenstvu u mađarskom Debrecenu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je čestitku Sanji Jovanović, najboljoj hrvatskoj plivačici.

U čestitci, među ostalim, stoji:

"S oduševljenjem smo pratili tvoj današnji briljantni nastup na 50 metara leđno na Europskom prvenstvu u kratkim bazenima u Mađarskoj. 

Osvojivši,ne samo zlato nego i svjetski rekord svrstala si se u red najboljih plivačica svijeta nadmašivši vrhunsku konkurenciju. 

U očekivanju novih uspjeha od srca ti čestitam na ovom velikom rezultatu", stoji u Bandićevu brzojavu. 

Predsjednik Sabora Šeks čestitao Sanji Jovanović

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je čestitku Sanji Jovanović u povodu osvajanja zlatne medalje u disciplini 50 m leđno na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Debrecenu.

"Iskrene čestitke na zlatnoj medalji i na novom svjetskom rekordu. Svi smo ponosni na tvoj sjajan rezultat, jedan od najvećih u povijesti hrvatskog plivanja. Od srca ti želim nastavak uspješne športske karijere." 

Čestitka Jadranke Kosor Sanji Jovanović

 Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uputila je čestitku hrvatskoj plivačici Sanji Jovanović na osvojenoj
zlatnoj medalji u disciplini 50 metara leđno na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Debrecenu.

"Draga Sanja, Primite moje iskrene čestitke na osvojenoj zlatnoj medalji u plivanju 50 metara leđno na Europskom prvenstvu u malim bazenima u Debrecenu i rezultatu kojim ste postavili novi svjetski rekord. Vaše osvojeno zlatno odličje na ponos je cijeloj Hrvatskoj, a njegov značaj velik je i u promicanju dostignuća žena sportašica na čemu Vam posebno zahvaljujem. Uz želje za puno zdravlja i uspjeha u
daljnjim natjecanjima i nadolezećim blagdanima primite još jednom moje čestitke", stoji u brzojavu.