Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Euro 2012: Poljaci ulažu 25 milijuna eura u ceste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tjedan dana prije konačne odluke od domaćinu Europskog nogometnog prvenstva 2012., za koje se natječu zajedničke kandidature Hrvatske i Mađarske, te Poljske i Ukrajine, kao i samostalno Italija, poljska je Vlada predstavila novi plan razvitka prometne infrastrukture, što mnogi ocjenuju najvećom slabošću poljsko-ukrajinske kandidature.

Poljski ministar prometa Jerzy Polaczek kazao je kako će u Poljskoj do 2012., uz pomoć Europske unije, na infrastrukturne projekte u prometu biti potrošeno čak 26 milijardi eura.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!" Stéphane Séjourné (L) i Radoslaw Sikorski (R) Poljska obećala pomoć Ukrajini Francuski ministar pozdravio "povratak" jedne zemlje u Europu: "Vajmarski trokut vraća se u život i smatram da je to dobro"

"Europska unije financirat će izgradnju autocesta, željeznica, te modernizaciju zračnih luka 19.075 milijardi eura, ostatak će dati Poljska, a brzinu izvođenja radova značajno bi pospješila odluka UEFE da organizaciju EURA 2012. dodijeli Poljskoj i Ukrajini", kazao je ministar Polaczek.

Među prioritetima je izgradnja autoceste A4 koja bi preko južne Poljske povezivala Njemačku i Ukrajinu, a koja je prvotno trebala biti dovršena 2015., dok je sada rok pomaknut na početak 2012.

Udaljenosti između poljskih i ukrajinskih gradova koji kandidiraju za domaćine utakmica su ogromne. Poljski Gdansk i ukrajinski Donjeck dijeli čak 2000 kilometara, od čega su samo 23 kilometra autocesta, pa se ta udaljenost ne može prevaliti za manje od 22 sata vožnje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene