Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U susretu prvog kola B skupine Europskog prvenstva rukometaša reprezentacija Crne Gore je priredila veliko iznenađenje odigravši u Drammenu protiv Rusije 25:25 (16:15).


Crna Gora, koja po prvi put nastupa na nekom velikom natjecanju, bila je i korak do pobjede, no Rusi su tri sekunde prije kraja utakmice uspjeli izboriti remi, a strijelac je bio Starih.

Vezani članci Hrvatske rukometašice i članovi njihove obitelji i prijatelji Preko noći postale su nacionalne heroine, a o godinama odricanja govore njihovi roditelji i prvi treneri: "Ja sam najponosniji otac na ovom svijetu" Slika nije dostupna EP rukomet: Crna Gora - Hrvatska 40:35

Najefikasniji igrači u ruskim redovima bili su Eduard Kokšarov (8) i Konstantin Igropulo (4), dok su suparnike predvodili Draško Mrvaljević (7) i Alen Muratović (7). Odličnu predstavu u redovima Crne Gore pružio je i vratar Goran Stojanović sa 13 obrana, dok su ruski vratari Oleg Grams i Aleksej Kostigov zajedno zaustavili 11 lopti.

U drugom susretu B skupine u 19. 15 sati sastaju se Danska i Noveška.

Na otvaranju skupine C Njemačka je u Bergenu bez većih problema porazila Bjelorusiju 34:26 (16:13). Svjetske prvake su predvodili Markus Baur (6) i Holger Glandorf (5), a Bjeloruse Baris Pukhouski (10). 

U drugom susretu sastaju se Španjolska i Mađarska (19.15).