Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Najbolja hrvatska plivačica Sanja Jovanović osvojila je srebrno odličje u disciplini 100 leđno na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u mađarkom Debrecenu.


Jovanović je do srebra došla sa vremenom od 57.94 sekundi, što je novi hrvatski rekord i prvi put da je Dubrovkinja ovu dionicu plivala ispod 58 sekundi. 

Vezani članci Slika nije dostupna Todorović, Puninski i Jovanović bez polufinala Slika nije dostupna Loš dan hrvatskog plivanja: Sanja Jovanović ostala bez polufinala

Nova prvakinja na 100 leđno je Francuskinja Laure Manaudou sa novim europskim rekordom od 57.34 sekundi, 41 stotinku bržim od prijašnjega rekorda Čehinje Ilone Hlavackove. Jovanović je uspjela u ovoj utrci pobijediti i svjetsku prvakinju Nijemicu Janine Pietsch koja je sa 58.15 sekundi uzela broncu.

U finalu discipline 100 leptir Duje Draganja je bio peti sa vremenom od 51.53 sekundi, dok je Mario Tororović stigao na cilj posljednji, osmi sa rezultatom 52.06.

U polufinalu discipline 50 leptir Monika Babok je sa vremenom 26.87 sekundi postavila novi državni rekord, ali je taj rekord nije uspio uvesti u finale budući da imala 10. vrijeme.

Bez finala je ostao i Ivan Tolić na 50 leđno, a njegovih 24.45 sekundi bilo je dovoljno za deveto mjesto.