Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Đokovićev otac demantira napise o igranju za Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otac srpskog tenisača Novaka Đokovića danas je demantirao napise da će njegov sin otići iz Srbije i uzeti državljanstvo neke druge države, među kojima se spominjala i Hrvatska.

Beogradski list Glas javnosti danas piše kako poslije neformalnog razgovora s jednim novinarom Srđan Đoković, otac najboljeg srpskog tenisača Novaka Đokovića, nema mira.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Miami report Ivane Nanut Oči u oči s Novakom Đokovićem Slika nije dostupna Miami report Ivane Nanut Jelena Janković: 'Nije istina da mijenjam gaćice tijekom meča!'

Srđan Đoković je u listu Press izjavio kako bi njegov sin Novak, kao i njegova dva mlađa sina, "tenis igrali i za Mars, samo kada bi tako stekli normalne uvjete za adekvatan razvoj i trening". 

"To je obična novinarska patka, ništa od toga nije točno, ali šta sad mogu. Jednostavno, neka novinari pišu o tome što god hoće. Više nemam nikakav komentar", kazao je Srđan Đoković. 

Glas javnosti naglašava kako bi Novaka Đokovića i njegovu braću odmah primili Hrvati s obzirom da je Novakova majka iz Hrvatske. 

List piše i da je predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Radimir Čačić poručio da su "Đokovići dobrodošli u Hrvatsku ako se odluče preseliti". Oglasio se i ministar sporta u Vladi Srbije Slobodan Vuksanović, obećavši da je država spremna stati uz Novaka Đokovića i učiniti sve što je potrebno da on ostane u Srbiji. 

O "aferi Đoković" oglasio se i srbijanski ministar sporta Slobodan Vukasnović koji je javno pozvao Novakovog oca Srđana da dođe kod njega i predoči mu sve svoje ideje, za koje će se, kako je rekao, svim silama zauzeti. 

"Čitao sam sve što je Srđan Đoković izjavljivao u Pressu. Tvrdim da nitko nije dolazio kod nas u Ministarstvo s pričom o kampu. 

To što je rekao Đokovićev otac nisam shvatio niti kao praznu priču, niti kao njegov pokušaj ucjene, ali shvaćem u potpunosti njegov gnjev i zato ga pozivam da odmah dođe kod mene. 

Sačekat ću ga sa cijelim timom mojih suradnika pa ćemo, to obećavam javno, sve učiniti da njegova sjajna ideja bude realizirana", kazao je ministar Vuksanović. 

On je rekao i kako osobno jamči da će sve biti sređeno kako bi svi bili zadovoljni, jer je iznimno važno da sportaši ostanu u svojoj zemlji i nastupaju za Srbiju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene