Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kad je riječ o tenisačima, e onda nema zezancije. S prvih pet na listi, dogovoriti intervju je nemoguća misija kao i s Bradom Pittom.


Serena i Venus Williams, Jelena Janković, može, nema problema, ali kada sam zatražila intervju, onaj u trajanju od 5 minuta, s Rogerom Federerom ili, možda pak Rafaelom Nadalom, odogovor je bio: 'Ne!' To su prevelike zvijezde! Oni nemaju vremena, kažu mi ATP predstavnici, iako znam da lažu, ali kao, igram i ja fer, neću nikoga maltretirati. Jedina mogućnost da vidim Nadala oči u oči bila je ta na press konferenciji gdje je siroti odgovovarao na pitanja poput - kako se osjećaš, što očekuješ, vjeruješ li u pobjedu i slično.

>> Jelena Janković: 'Nije istina da mijenjam gaćice tijekom meča!'

Vezani članci Slika nije dostupna Zašto je svi ismijavaju? Opet meta šale na terenu! Slika nije dostupna Zvijezda Dinastije u Red Carpetu

Na moje dizanje ruke da i ja postavim neko pitanje, nisu se obazirali, jer im nisam djelovala dovoljno ozbiljno. Možda je to imalo veze i s mojim malteriranjem oko intervjua s našim susjedom, Novakom Đokovićem, jer sam inzistirala da mi ga ustupe na barem tri minute. Neću uopće ulaziti u detalje da su oni mislili kako sam iz Srbije, što sam smatrala velikim plusom, ali ni tu nije bilo pomoći. 'Jeste li vi svjesni što vi tražite! On je broj 3 na svijetu! Nemamo mi vremena za vas.', kažu mi gamad iz ATP-a, na što ja krećem dalje u svađu i ne popuštam. Na kraju smo se našli na sredini i dozvolili su mi tri pitanja nakon presice.

Stiže 22-godišnji Đoković na polu praznu pressicu i ljubazno odgovara na pitanja. Drag, simpatičan, kakav je, ni ne kuži kakav se kaos sprema. Nakon nekoliko dosadnih pitanja narator se obraća meni i kaže: 'Ovo su bila pitanja na angelskom, a sada izvolite vi kolegice na srpskom.', kažem ja, hvala vam najljepša, sada ću ja na hrvatskom, no u to se umiješa neka treća osoba koja se nasred dvorane krene derati kako se nema vremena za intervju i da Novak odlazi iste sekunde.

Mislim se, preko mene mrtve, i krenem se svađati sa svima, no, mali, ali veliki Novak, tiho kaže, pali kameru i pusti ih, te tu kreće najkraći intervju na svijetu. 'Izjavio si kako je tebi sasvim svejedno Srbin ili Hrvat, kako je to tebi isto!', kažem ja, na što Novak odgovara kako je on premlad da bi se osvrtao na prošlost i rat i ne želi uopće ulaziti u te rasprave, već smatra kako su njemu veliki prijatelji hrvatski tenisači i kako je to sve jako smiješno.

Ono što je meni smiješno, ma zapravo nije, jer sve to ide jedno s drugim, je to što je nekoliko mojih kolegica iz redakcije 'Red Carpeta' zaljubljeno u malog Đokovića pa sam ga pitala je li opća zaljubljenost vladala i prije nego što je on bio slavan? 'Jasno mi je da uz slavu ide i sve ostalo, al' to me ne opterećuje i ne želim razmišljati na taj način.', pametno kaže Novak koji ostavlja dojam puno starijeg muškarca nego što je. Navodno, taj već godinama ljubi srpsku studenticu, tako da ove ostale nemaju ni šanse. Na moje pitanje o trenutnoj situaciji na ATP listi Srba i Hrvata, vrlo je vješto i diplomatski odgovorio kako smatra da ćemo se i mi uskoro vinuti u pobjede. Što se i ja iskreno nadam.

I nakon što sam se ljubazno zahvalila na najkraćem intervjuu na svijetu, Novak je otišao na svoju stranu, a prema meni su krenula dvojica ATP djelatnika i počeli mi se prijetiti kako je ovo zadnje što sam napravila na ovom turniru. Ja sam im se zahvalila i rekla: 'Hvala Vam najljepša na ovih dvije minute s mojim susjedom!' i okrenula leđa. Još uvijek imam akreditaciju, ali nisam sigurna da ću se vratiti. Možda onoga dana kada jedan Hrvat sjedne na tron među prva tri! A onda su gotovi! Bar što se mene tiče.