Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Davis Cup: Hrvatska protiv Italije, Prpić zadovoljan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Londonu je danas održan ždrijeb Svjetske skupine Davis Cupa, ali i kvalifikacija za Euroafričku zonu u kojoj se nalazi reprezentacija Hrvatske.

Hrvatski tenisači su bili postavljeni za nositelje i u prvom su kolu bili slobodni, a za povratak u Svjetsku skupinu borit će se protiv Italije. Susret je na rasporedu od 11. do 13. travnja iduće godine, a igrat će se u Hrvatskoj. Tenisku reprezentaciju Italije predvode dvojica igrača iz TOP 100, Andreas Seppi i Simone Bolelli. Seppi je trenutačno 76. tenisač svijeta, dok je Bolelli na 88. poziciji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Davis Cup: Karlović očekivano out, velik interes Britanaca Slika nije dostupna Poraz od Ruskinja, Prpić na dvije stolice

Hrvatska i Italija već su se jednom susrele u Davis Cupu. Bio je to dvoboj prvog kola kvalifikacija za Svjetsku skupinu 2001. godine, a Hrvatska je u Rimu na zemlji slavila 3:2. Hrvatske boje branili su Goran Ivanišević i Ivan Ljubičić.

Prpić zadovoljan 

"Ždrijeb je dobar. Sami odlučujemo o svemu, znači o podlozi i uvjetima. Italija je po imenu jak protivnik, ali mislim da je prolazna. Vjerojatno ćemo igrati u dvorani, jer je Italija bolja na zemlji nego na brzoj podlozi, naravno ne u usporedbi s nama, nego po mogućnostima njenih igrača," istaknuo je izbornik
hrvatske teniske reprezentacija Goran Prpić.

"Mislim da je to suparnik kojeg trebamo proći i vjerujem da ćemo osigurati kvalifikacijski susret za povratak u Svjetsku skupinu", rekao je izbornik Goran Prpić.

Hrvatska je, zajedno sa Slovačkom, Bjelorusijom i Nizozemskom, bila postavljena za nositelja i ti se sastavi nisu mogli sastati međusobno. Preostalih šest reprezentacija ušlo je "u bubanj", a prvoizvučena je postala suparnik Hrvatskoj. 

Pobjednik susreta Hrvatska - Italija plasirat će se u kvalifikacije za Svjetsku skupinu, a poraženi će sudjelovati u razigravanju za ostanak u Prvoj skupini. Ukoliko pobijedi, Hrvatska će u rujanskim kvalifikacijama ući u ždrijeb zajedno s još sedam sastava iz Prve skupine (euroafričke, američke i azijsko-pacifičke zone), te osam sastava koji izgube u 1. kolu Svjetske skupine.

ŽDRIJEB EUROAFROIČKE ZONE:

1. kolo:

HRVATSKA - slobodna

Italija - slobodna

Nizozemska - slobodna

Latvija - Makedonija

Švicarska - Poljska

Bjelorusija - slobodna

Gruzija - slobodna

Slovačka - slobodna

2. kolo:

HRVATSKA - Italija

Latvija ili Makedonija - Nizozemska

Švicarska ili Poljska - Bjelorusija

Slovačka - Gruzija

ŽDRIJEB 1. KOLA SVJETSKE SKUPINE

Rusija - Srbija

Češka - Belgija

Argentina - Velika Britanija

Izrael - Švedska

Njemačka - Južna Koreja

Peru - Španjolska

Rumunjska - Francuska

Austrija - SAD

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene