Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Davis Cup: Karlović očekivano out, velik interes Britanaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon otkaza Ive Karlovića, Hrvatski teniski savez (HTS) prijavio je danas igrače koji će nas zastupati u dvoboju protiv Velike Britanje za ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa, koji se igra od 21. do 23. rujna u Wimbledonu.

Na popisu su Ivan Ljubičić, Marin Čilić, Roko Karanušić i Lovro Zovko, potvrdila je danas izvršna direktorica HTS-a Marina Mihelić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ATP ljestvica: Bez promjena na vrhu Slika nije dostupna ATP ulazna lista: Karlović napredovao tri mjesta

"Izbornik Goran Prpić posljednja dva tjedna svaki dan je zvao
Karlovića, zvala sam ga i ja, slala mu poruke elektroničkom poštom, pokušao ga je dobiti i predsjednik Saveza Radimir Čačić. No, Karlović se nije javljao sve do jučer, kada mi je poslao email u kojem je naveo da neće ići u London, a Prpiću je to javio sms-porukom. Nakon, toga ja i izbornik Prpić zvali smo ga telefonom, no Karlović se nije javljao", objasnila je Marina Mihelić.

Karlovićev otkaz bio je očekivan, jer ga već dugo nema u hrvatskoj Davis Cup reprezentaciji, a kao glavni razlog neigranja u više je navrata naveo nezadovoljstvo raspodjelom novca.

Kad je čuo vijest o Karlovićevu otkazu, javio se ozlijeđeni Mario Ančić koji je izrazio spremnost da pomogne barem u igri parova, prenose danas hrvatski mediji. Izbornik Prpić ne želi riskirati, jer bi Ančić mogao pogoršati ozljedu ramena.

"Ne bih si mogao oprostiti da mu se stanje pogorša zbog igranja u Londonu. Znam za njegovu ogromnu želju da nam pomogne, ali u ovakvim je situacijama bolje ne ići glavom kroz zid", izjavio je Prpić. 

"Mi smo Ančiča zvali da ide s nama kao gost u London i toplo se nadam da će nam se i pridružiti. No, o njegovu eventualnom nastupu sada je teško bilo što reći", kazala je Marina Mihelić.

Ovom prilikom treba podsjetiti da je Ančić u veljači ove godine igrao protiv Njemačke u 1. kolu Davis Cupa teško bolestan i borio se kao lav, a nekoliko dana kasnije saznao je da ima mononukleozu.

Danas je istekao prvi rok za prijavu momčadi, no promjene se mogu najaviti sve do sat vremena prije službenog ždrijeba, koji je u četvrtak, 20. rujna.

Britance predvode Tim Henman i Andy Murray

Teniska Davis Cup reprezentacija Velike Britanije prijavila je Tima Henmana, Andyja i Jamieja Murrayja, te Jamieja Bakera za dvoboj protiv Hrvatske, potvrdio je glasnogovornik Hrvatskog teniskog saveza Igor Rajković. 

Ljubičić ima pozitivan omjer i protiv Henmana (4-1) i protiv Murraya (2-1), kojeg je dobio ove godine u Dohi. No, nikad protiv njih nije igrao na travi. No, Ljubo je ove godine osvojio svoj prvi turnir na travi, u nizozemskom Hertogenboschu.

I Čilić je ove sezone igrao dobro na travi, stigao je do
četvrtfinala u Queen's Clubu, a upravo je u 1. kolu tog turnira
pobijedio Henmana. Protiv Murraya nikad nije igrao.

Što se tiče Henmana, koji ima kroničnih problema s leđima, susret protiv Hrvatske mogao bi označiti kraj njegove karijere. No, treba reći da je u Wimbledonu odigrao svoje najbolje partije, tri je puta bio u polufinalu. Dok je bio na vrhuncu snage u dva su ga navrata na putu do naslova zaustavili hrvatski tenisači - 2001. izgubio je u polufinalu od Gorana Ivaniševića, a 2004. poražen je u četvrtfinalu od Ančića. Murray je na početku ove godine igrao odlično, no onda je ozlijedio zglob te je pauzirao od sredine svibnja do početka kolovoza. Nakon povratka na teniske terene dobio je samo tri meča.

Da Ančić nije ozlijeđen, Hrvatska bi bila favorit u dvoboju protiv Britanije. No, nadamo se da ćemo ipak uspjeti izboriti ostanak u Svjetskoj skupini Davis Cupa, čiji smo stalni članovi od 2002. godine, a 2005. smo ga osvojili pobijedivši Slovačku u finalu u Bratislavi.

Susret protiv Britanije igra se na wimbledonskom terenu broj 1, čiji je kapacitet 11 tisuća gledatelja. Izvršna direktorica HTS-a Marina Mihelić kaže da su, po njenim saznanjima, rasprodane karte za prva dva dana, odnosno za petak i subotu.

Hrvatska reprezentacija kreće u London u nedjelju, 16. rujna, i imat će četiri dana za trening na travi Wimbledona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene