Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bilić: Do 8. lipnja svi igrači u top formi; Pletikosa ne zna za ponudu Manchestra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poslijepodnevnim treningom na stadionu "Valbruna" danas je u Rovinju završena prva faza priprema hrvatske nogometne reprezentaciju koju sutra na riječkoj Kantridi očekuje prijateljski susret s reprezentacijom Moldavije.

Pred novinare su danas izašli izbornik reprezentacije Slaven Bilić i vratar Stipe Pletikosa koji su još jednom izrazili zadovoljstvo i oduševljenje odazivom publike na sinoćnjem treningu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bilić: Ovaj travnjak nije ono po čemu je Wembley bio poznat Slika nije dostupna Bilić objavio popis za Estoniju i Andoru

"Sve je bilo fenomenalno premda to nisu bili pravi uvjeti za rad. No, izašli smo u susret predivnim ljudima i djeci. Mi želimo mir ali ujedno i udovoljiti domaćinu, iako se zna što je prioritet, rad i samo rad", kazao je na početku današnjeg druženja s novinarima izbornik Bilić. Dodao je kako je na jučerašnjem treningu Dario Knežević obnovio ozljedu koju je zadobio u finišu sezone talijanske lige.

"Bolni hematom spustio se prema koljenu tako da je već danas Knežević otputovao u Rijeku kod prof. Borisa Nemeca. Kada dobijemo nalaz s magnetske rezonance bit ćemo pametniji, nadamo se da nije ništa strašno", istaknuo je Bilić dodavši kako će Olić nakon problema s listom, zbog čega je u posljednje vrijeme trenirao smanjenim intenzitetom, već danas "ići 100 posto".

Govoreći o sutrašnjem srazu protiv Moldavije izbornik Slaven Bilić je kazao kako se radi o iznimno važnoj utakmici kako bi se uvjerio u kakvom se stanju nalazi reprezentacija dva tjedna prije Eura.

"Riječ je o ozbiljnoj i discipliniranoj reprezentaciji, koja je kvalitetnija od Estonije i mislim da će to biti dobar test za nas, možda čak i prejak test za ovu fazu priprema u kojoj se mi nalazimo", rekao je Bilić. Dodao je kako će za ovaj susret odmoriti nekoliko igrača koji su psihički i fizički prazni nakon završetka njihovog prvenstva.

"Svaki igrač nam je bitan i svaki mora biti spreman uskočiti. Svi su tu s jasnim ciljem i od svih se očekuje da prema potrebi u datom trenutku odigraju kvalitetno", naglasio je Bilić dodavši kako se nada da će svi igrači 8. lipnja biti u top formi.

Odgovarajući na pitanje novinara koliko ima istine u priči o njegovom odlasku na otok odnosno o njegovom angažmanu u Manchester unitedu, vratar Stipe Pletikosa je kazao još uvijek nema službenu informaciju o tome.

"Sve sam saznao iz novina. Ukoliko postoji bilo kakav kontakt između Spartaka i Manchestera morat ćete se obratiti čelnicima Spartaka", poručio je Pletikosa. Govoreći o Euru kazao je kako je maksimalno spreman, kako vjeruje u svoj rad i talenat te kako ova reprezentacija može daleko dogurati.

Vatrena ekspedicija sutra napušta Rovinj, najprije odlazi u Rijeku na prijateljsku utakmicu s Moldavijom odakle produžava za Čatež gdje će se pripremati do prijateljske utakmice u Budimpešti s

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene