Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Al-Qaida prijeti Beckhamu, Rooneyu i Henryju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teroristička organizacija Al-Qaida jučer je na adrese britanskih nogometnih zvijezda Davida Beckhama i Waynea Rooneya uputila zastrašujuće prijetnje.

U videozapisu postavljenom na jednoj internetskoj stranici i globalno popularnom YouTubeu, teroristi su pozvali sve svoje pristaše i na likvidaciju francuskog reprezentativca Thierryja Henryja, piše Večernji list.

Videozapis počinje tekstom ispod Rooneyeve fotografije: “Zašto voliš one koji čine zlo?”, ispod fotografije Davida Beckhama potom piše: “Što te je uvrstilo među gubitnike?”.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Thierry Henry prelazi u Manchester? Slika nije dostupna Henry: U Engleskoj mogu igrati jedino za Arsenal

Na snimci su prikazani prizori grobova i leševa s porukom “Svaka duša okusit će smrt”.

Ozloglašena teroristička organizacija traži i smrt američkih glazbenika P. Diddyja i Justina Timberlakea, koje se, kao i nogometaše, optužuje za loš utjecaj na muslimansku mladež, koja, kako u videozapisu govori mladi muslimanski klerik, obožava sport i glazbu, no zaveli su je nevjernički idoli.

Stručnjaci za terorizam odmah su se složili da je snimka dovoljno ozbiljna da se nogometaši i poznati glazbenici smatraju ozbiljnim potencijalnim metama sljedbenika Osame Bin Ladena i Al-Qaide.

David Beckham je inače odigrao 90 minuta za LA Galaxy i u utakmici s New York Red Bullsima asistirao za tri pogotka. No, njegova je momčad poražena s 5:4. Unatoč svemu, za LA je to bio još jedan spektakl.

Jer, David je na stadion Giantsa privukao rekordnih 66.237 gledatelja. Prosjek do Beckhamova dolaska bio je 11.500 gledatelja.

Njegovi poslodavci zadovoljno trljaju ruke, jer ako se ludnica zbog Beckhama nastavi, vrlo brzo isplatit će se uloženo. Becks je prvi put odigrao cijeli susret i bio u početnoj postavi s kapetanskom vrpcom, ali još ima teškoća s natečenim gležnjem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene