Američko veleposlanstvo u Hrvatskoj u ponedjeljak je čestitalo Zoranu Milanoviću na pobjedi na predsjedničkim izborima poručivši da je Hrvatska američki saveznik i prijatelj te da se veseli nastavku tog partnerstva i tijekom čitavog Milanovićeva predsjedničkog mandata.

Galerija


Veleposlanstvo je u čestitci napisalo da je Hrvatska "postojan prijatelj i saveznik SAD-a" te da dvije države crpe snagu iz zajedničkih vrijednosti i predanosti transatlantskoj sigurnosti, ekonomskoj suradnji i diverzifikaciji opskrbe energijom.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o Milanoviću: ''Pa ja ne znam što je prevarant danas govorio i gdje je točno bio, imali smo puno posla.'' Komentirao i Jandrokovićevu sliku u kupaćem Zoran Milanović (Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL) Bio je divlje dijete sa zagrebačkog Trnja: Zoran Milanović znao se potući, a na faksu je prodavao usisavače

"U potpunosti podržavamo hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije i njezinu predanost euroatlantskoj budućnosti jugoistoka Europe", priopćilo je veleposlanstvo, dodavši i kako je zahvalno na posljednjih pet godina "bliske i produktivne suradnje" s dosadašnjom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović.

Milanoviću je među prvima u nedjelju navečer čestitao i predsjednik Europskog vijeća Charles Michel, bivši belgijski premijer s lijevog centra.

"Vjerujem da će Hrvatska pridonijeti razvoju Europske unije posebice, tijekom prvog predsjedanja Vijećem Europske unije", napisao je u tvitu Michel. (Hina)