Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Najavila pomoć gradu

Direktorica EBRD-a posjetila Petrinju: "Vlada ne može sama riješiti sve probleme"

Aktualno Galerija Direktorica EBRD-a posjetila Banovinu - 3 Direktorica EBRD-a posjetila Banovinu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Direktorica EBRD-a posjetila Banovinu - 2 Direktorica EBRD-a posjetila Banovinu - 2 Foto: DNEVNIK.hr Direktorica EBRD-a posjetila Banovinu - 1 Direktorica EBRD-a posjetila Banovinu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Direktorica EBRD-a posjetila Banovinu - 4 Direktorica EBRD-a posjetila Banovinu - 4 Foto: DNEVNIK.hr +3 Direktorica EBRD-a posjetila Banovinu - 5 Galerija 1/8 >>
Direktorica Europske banke za obnovu i razvoj Victoria Zinchuk posjetila je Petrinju i najavila pomoć u oživljavanju grada.

Prva stanica direktorice Europske banke za obnovu i razvoj Victorije Zinchuk bila je kontejnersko naselje. Šefica Europske banke za obnovu i razvoj upoznala se s Udrugom IKS. Njezini članovi rade u kontejneru i pomažu ljudima u naselju. Prije godinu dana donirana im je drvena kuća koja danas još uvijek zjapi prazna.

"Što mi kao banka možemo učiniti? I zašto, u ovom trenutku, Hrvatska možda još nije shvatila puni potencijal? To je da Vlada ne može sama riješiti sve probleme", rekla je Zinchuk.

Pročitajte i ovo Ilustracija: AFP U PRIPREMI I NOVE MJERE Rusija zabranila izvoz više od 200 proizvoda: Pogledajte što je sve na popisu

Poručila je i da se mora povezati privatni i javni sektor. Dok su se slale poruke solidarnosti, ljudi koji žive u naselju, sa strane su promatrali i pitali se kada će moći u svoje domove.

"Znamo da imamo novog ministra, sutra ćemo imati sastanak u stožeru. Vjerujem da će se sam taj postupak ubrzati, budući da su natječaji i pozivi za izvođače radova za određene grupe pri kraju i u sljedećim mjesecima vjerujem da govorimo o obnovi stotina kuća", rekla je gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna GLUPOSTI I BESMISLICE Haradinaj spominjao novo bombardiranje Beograda. Vučić: ''Hoće li nas bombardirati on ili netko drugi?''

Obnovu čeka i centar Petrinje. Zinchuk je bila i na mjestu gdje je nekad bio kompleks od oko 3000 četvornih metara. Tamo je bila smještena i Udruga IKS.

"Ono što smo danas razgovarali s predstavnicom Europske banke za obnovu i razvitak je mogućnost suradnje, ne samo u ovom dijelu obnove, nego i u dijelu obnove duša naših stanovnika", rekla je izvršna direktorica Udruge Tamara Jovičić.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene