Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U PRIPREMI I NOVE MJERE

Rusija zabranila izvoz više od 200 proizvoda: Pogledajte što je sve na popisu

Ilustracija: AFP
Ilustracija: AFP
Ruska vlada u četvrtak je objavila da je zabranila izvoz telekomunikacijske, medicinske, automobilske, poljoprivredne, električne i tehničke opreme i nekih proizvoda od drva do kraja ove godine.

Popis koji je u četvrtak objavila ruska Vlada obuhvaća više od 200 proizvoda, a uključuje i željezničke vagone, kontejnere i turbine.

Ministarstvo gospodarstva priopćilo je kako je zabranjen i izvoz određenih vrsta drvne građe i proizvoda od drva, ali nisu precizirali o kojim je proizvodima riječ.

"Mjere su logičan odgovor na one uvedene Rusiji, a cilj im je osigurati nesmetano funkcioniranje ključnih sektora gospodarstva", priopćilo je ministarstvo.

Sljedeći paket mjera mogao bi uključiti zabranu pristajanja stranih brodova u ruskim lukama i dozvolu avioprijevoznicima da registriraju zrakoplove unajmljene od stranih kompanija kao svoje vlasništvo, najavila je vlada.

Pročitajte i ovo Maria Zaharova (Foto: AFP) Teške optužbe Rusija tvrdi da SAD u Ukrajini ima laboratorije s kugom i antraksom. Washington: "To je apsurdno"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pripreme za borbu Iscurili tajni dokumenti? Rusija tvrdi da je Ukrajina planirala napad na Donbas

Novinska agencija Interfax citirala je izvor koji tvrdi da je u pripremi i zakon kojim bi se od 15. ožujka do 31. kolovoza zabranio izvoz žitarica u skupinu bivših sovjetskih zemalja u sastavu Euroazijske ekonomske unije (EEU) i izvoz šećera iz tog područja.

EEU, uz Rusiju, čine Armenija, Bjelorusija, Kazahstan i Kirgistan. 

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene