Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tužna obljetnica

Gradonačelnica Petrinje o sporoj obnovi: "Ne bih na taj način govorila tko je kriv, čitavo vrijeme se iznalaze rješenja"

Aktualno Galerija Magdalena Komes Magdalena Komes Foto: DNEVNIK.hr +0 Magdalena Komes Galerija 1/2 >>
Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes komentirala je sporu obnovu nakon potresa, a odgovorila je i na pitanje tko bi trebao snositi odgovornost.

Magdalena Komes, gradonačelnica Petrinje komentirala je sporu obnovu nakon potresa, a odgovorila je i na pitanje gdje je, po njezinom mišljenju, zapelo? 

"Imali smo danas sjednicu Stožera i konstatirali smo određene činjenice. Svi smo zaključili da je moglo i uvijek može brže i bolje, no moramo imati na umu teške okolnosti u kojima se dogodio potres, onaj u Zagrebu prije Petrinje, teška gospodarska kriza u Hrvatskoj i svijetu, problemi koji su se gomilali desetljećima prije potresa zapravo su bili isto djelomična prepreka nekom bržem razvoju situacije" odgovorila je Komes na pitanje novinarke Petre Buljan o sporoj obnovi.

Na pitanje, razumiju li to Petrinjci, odgovara: "Premijer je danas obavio razgovore s brojnim Petrinjcima, primio kritike, međutim konstatirali smo da su administrativne prepreke maknute, izmijenjen je Zakon o obnovi, raspisani su javni pozivi za izgradnju i svi očekujemo brži tempo obnove u idućoj godini, odnosno u veljači i ožujku", napomenula je.

Smatra da se u Petrinji dosta toga napravilo u odnosu na druge gradove koje je pogodio potres. 

"Dosta toga se napravilo, od otklanjanja objekata, do sanacije zelenih kuća. Pokrenuli smo određene projekte kako bi zadržali Petrinjce u Petrinji. Nastavili smo sa završetkom obnove dvorane. U Petrinji ima onih koji žele da se život nastavi i zbog toga smo pokrenuli izgradnju novog dijela vrtića za pet odgojnih skupina. Štekalo je s financijske strane, ostavljene su velike dubioze u proračunu, pokrenuli smo Centar života...", nabraja. 

Na pitanje tko je kriv, odgovara: "Ne bih to na taj način govorila tko je kriv, čitavo vrijeme se iznalaze rješenja. Na terenu su brojni državni tajnici i nastoje rješiti zavrzlame. Obnova će krenuti..", kaže. 

"Ljudi su pozivane da se jave da prezime u čvrstim objektima u humanijim uvjetima, no Petrinjci su htjeli ostati ovdje. Čula sam brojne kako kažu: Nije baš idealno, ali to je privremeno", istaknula je gradonačelnica. 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene