Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svako biće je važno

Velika radost u Turskoj: Alex je spašen iz ruševina 23 dana nakon razornog potresa

Potres u Turskoj
Potres u Turskoj Foto: Screenshot/DHA (Demiroren News Agency) / AFP
Nakon 23 dana u ruševinama u Turskoj, ispod hrpe betona i građevinskog otpada u blizini Antakye, spašen je pas.

Potresi koji su početkom veljače pogodili Tursku i Siriju usmrtili su više od 50.000 ljudi. Taj crni broj postat će i veći, a mnoge se još uvijek smatra nestalima.

Da će biti nađeni živi, teško je čak i nadati se, ali pokazalo se i ranije da su čuda ponekad moguća, a svaki spašen život je razlog za radost i zalog za budućnost. 

Bilo je tako i kada je 23 dana nakon razornog potresa iz hrpetine betona i krhotina u blizini Antakye u provinciji Hatay spašen Alex, mladi haski.

Timovi spašavatelja su bili u području na kojem provjeravaju lokaciju za izgradnju privremenog skloništa za preživjele i čuli su psa.

Alexovo spašavanje trajalo je sat i pol, a u blizini je bio i njegov vlasnik s kojim je odmah spojen.

U spašavanju je pomagao i Osman Polat, volonter iz turske organizacije za prava životinja HAYTAP, koji je kazao da je Alex dosta izgubio na težini, ali je generalno u dobrom stanju. Odveden je u terensku veterinarsku bolnicu u Hatayju, gdje mu je pružena pomoć.

''Svako živo biće za nas je važno, bez obzira je li riječ o ljudskim ili životinjskim bićima'', kazao je jedan od lokalaca, a isto se moglo često čuti među ljudima i spašavateljima od prvih dana nakon potresa.

Pročitajte i ovo Plišanci na utakmici u Turskoj - 2 Za djecu stradalu u potresu Kakva gesta navijača: Tisuće plišanaca poletjelo s tribina na teren tijekom utakmice

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Akcija spašavanja Aviokompanija velikog srca: Potražnim psima omogućili putovanje biznis klasom

Spašene su iz ruševina stotine zarobljenih mačaka, pasa, zečeva i ptica - ljubimci ljudi iz Antakye, jednog od potresom razorenih gradova, podsjetio je CBS.

Prije nekoliko dana u gradu Adıyamanu iz ruševina je izvučen živ i zdrav konj. On se uz malu pomoć spasilaca sam uspeo na čvrsto tlo i odmah je odveden veterinaru. Ustanovljeno je da nema teže ozljede te je vraćen vlasniku.


 




 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene