Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija spašavanja

Aviokompanija velikog srca: Potražnim psima omogućili putovanje biznis klasom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Turska aviokompanija Turkish airlines potražnim je psima koji su pomagali unesrećenima nakon razornog potresa omogućila putovanje u avionu poslovnom klasom.

Turska aviokompanija u znak zahvalnosti za pomoć nakon razornog potresa omogućila je potražnim psima putovanje u biznis klasi, među putnicima.

Fotografija psa tijekom leta proširila se društvenim mrežama.

Obratili smo se kompaniji Turkish Airlines, koja nam je potvrdila da je potražnim psima omogućila let biznis klasom. "Nakon bolne katastrofe koja se dogodila u našoj zemlji spasilačkim psima koji su sudjelovali u akcijama potrage i spašavanja u znak zahvalnosti dopušteno je i putovanje poslovnom klasom. Međutim, naša uobičajena pravila nastavljaju se na našim redovnim letovima. Smiju putovati unutar kabine ili u prostoru za prtljagu", kazali su nam.

Pročitajte i ovo Potražni psi u akciji Prijatelji i kolege Hrabre njuške HGSS-a: Jednom je ovo prvi uspjeh, a drugi je spašavao ljude nakon razornog potresa u Petrinji

U pomoć Turskoj nakon razornog potresa otišao je i hrvatski tim sastavljen od 40 pripadnika modula srednje kategorije za urbano traganje i spašavanje iz ruševina Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite i deset potražnih pasa.

"Oprema koja ide s njima ne može se prevoziti avionom, a posada koja ide mora biti samodostatna, pa prevoze i logistiku za vlastite potrebe", rekao je ravnatelj Ravnateljstva Civilne zaštite Damir Trut uoči odlaska hrvatske ekipe u Tursku početkom veljače.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene