Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbrajanje žrtava potresa

UN-ov šef za humanitarnu pomoć uputio jezivo upozorenje i dodao: "Ovaj potres bio je najgori u zadnjih 100 godina"

Posljedice užasa nakon potresa u Turskoj i Siriji
Posljedice užasa nakon potresa u Turskoj i Siriji Foto: AFP
Broj poginulih nakon potresa u Turskoj i Siriji mogao bi se udvostručiti, rekao je glavni tajnik Ujedinjenih naroda za humanitarna pitanja Martin Griffiths.

Koordinator Ujedinjenih naroda za hitnu humanitarnu pomoć Martin Griffiths, koji se nalazi u turskoj regiji Kahramanmaras, upozorio je da bi broj poginulih nakon potresa u Turskoj i Siriji biti dvaput veći od trenutačnog.

"To je jako, jako šokantno – ta ideja da su ispod planina ruševina još uvijek ljudi, neki od njih živi, a mnogi od njih mrtvi. Još nismo ni počeli s utvrđivanjem konačnog broja mrtvih", rekao je.

"S druge strane, na ovaj potres, koji je najgori u zadnjih 100 godina, pružen je nevjerojatan odgovor", dodao je u intervju za Sky News.

Pročitajte i ovo Akcija spašavanja nakon potresa u Turskoj Šesti dan od potresa VIDEO Ispod ruševina spašena peteročlana obitelj: Ono što je učinio otac slomit će vam srce. Spasioci izvukli i dvomjesečnu bebu

Pročitajte i ovo Spašavanje u Turskoj i Siriji Tuga u Turskoj Žena bila zatrpana 104 sata, izvukli su je ispod ruševina, ali dan kasnije preminula je u bolnici

Također je rekao da se u pravilu nakon katastrofe ove razine živi ljudi nakon 72 sata potrage više ne mogu pronaći, ali da je upravo čuo da su spasioci izvukli živu osobu.

"Postoje mnoge glasine o tome kolika će iznositi konačna brojka poginulih. Naravno, i u Siriji ima žrtava. Mislim da je jako teško dati preciznu procjenu jer ćemo morati ići ispod ruševina, ali sam siguran da će broj biti dvostruko ili više veći od trenutačnog. I to je užasavajuće", rekao je Griffiths.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene