Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pokušali iskoristiti priliku

Kao da potres nije donio dovoljno nesreće: Najmanje 98 osoba uhićeno zbog pljački i prevara, dvije su se lažno predstavljale kao humanitarci

Posljedice potresa u Turskoj
Posljedice potresa u Turskoj Foto: Afp
Turske sigurnosne službe u subotu su uhitile najmanje 98 osoba zbog sumnji za krađu u oštećenim zgradama, pljačke ili prevare.

Prema sigurnosnim izvorima, u Turskoj je u subotu uhićeno 98 osoba koje su optužene za krađu u oštećenim zgradama, pljačku ili prevare. Najmanje 42 osobe su optužene za krađu u južnoj regiji Hatay.

Sigurnosne službe su zaplijenile šest pištolja, tri puške, nakit, bankovne kartice, 11.000 dolara i 70.000 turskih lira (oko 3700 dolara) u gotovini, izvijestili su državni mediji.

Pročitajte i ovo Akcija spašavanja nakon potresa u Turskoj Objavio pakistanski premijer "Veličanstven filantropski čin": Ušetao u tursko veleposlanstvo i donirao 30 milijuna dolara za žrtve potresa

Pročitajte i ovo Spašavanje djevojčice nakon potresa Nakon skoro tjedan dana VIDEO "Ti si čudo": Spasioci ispod ruševina izvukli sedmomjesečno dijete i tinejdžericu. Počela uhićenja građevinskih poduzetnika

Dvije su osobe uhićene jer su se lažno predstavljale kao radnici humanitarne organizacije te su navodno pokušale opljačkati šest kamiona hrane namijenjene za žrtve potresa, izvijestio je CNN.

Osim toga, najmanje šest osoba je uhićeno u Istanbulu zbog sumnji da su žrtvu potresa željele prevariti telefonskim putem.

Do uhićenja je došlo u najmanje osam turskih regija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene