Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašavanje preživjelih

Hrvatski tim ostaje u Turskoj, ističu da je stresno i opasno: "Bio je jedan incident, ali je blizu bila vojska koja je uspostavila red. Navodno je došlo i do pucnjave"

Aktualno Galerija Barbara Štrbac Barbara Štrbac Foto: DNEVNIK.hr Hrvatski spasioci u Turskoj Hrvatski spasioci u Turskoj Foto: DNEVNIK.hr Mladen Vinković Mladen Vinković Foto: DNEVNIK.hr +0 Tomislav Marević Galerija 1/4 >>
Reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Štrbac javila se iz Turske. Razgovarala je s Tomislavom Marevićem, voditeljem hrvatskog tima za potragu i Mladenom Vinkovićem, zapovjednikom DIP Civilne zaštite.

Voditelj hrvatskog tima za potragu Tomislav Marević razgovarao je s reporterkom Dnevnika Nove TV Barbarom Štrbac u Turskoj.

Akcije su otkazale Austrija i Njemačke. Na ulicama je prisutna sve veća nervoza. Vidljivo je da pomoć ne stiže u onom obimu koji se očekuje.

Hrvatski tim ostaje u Turskoj. "Radimo po danu. Nismo imali većih nevolja. Situacija, što se tiče naših timova, je okej. Kamp je siguran, čuva ga vojska. Mogla bi biti bolja organizacija, ali je u odnosu na prijašnje dane puno više vojske i policije", pojasnio je Mladen Vinković, zapovjednik DIP Civilne zaštite.

Marević je kazao da ih lokalno stanovništvo podržava te da vide "da su tamo sa srcem i da daju sve od sebe".

Na terenu je izbio i incident. "Bio je jedan incident, kolege su bile. Dvije strane su se sukobile, ali je blizu bila vojska koja je u nekoliko sekundi uspostavila red. Navodno je došlo i do pucnjave, ali ne znamo tko je pucao na koga. Mi smo bili petstotinjak metara dalje", opisao je Marević.

Pročitajte i ovo Otac drži ruku svoje umrle kćeri - 2 Simbol katastrofe Ispovijest oca čija je potresna fotografija obišla svijet: "Moja kći je imala 15 godina. Otišla je posjetiti baku"

Priznaje da je stresno i opasno, ali da prolaze detaljne treninge na kojima su situacije čak i gore. "Bitno je kako ćete diplomatski razgovarati s ljudima i objasniti im ako u tom trenutku ne možete pružiti pomoć i kada ćete moći", rekao je Marević.

Kaže da postoji jezična barijera, ali da im je pomogla volonterka prevoditeljica iz Istanbula te im je pomagala.

Cijeli razgovor pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene