Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIJAVE NA BANOVINI

Nakon potresa prijavili prebivalište u razrušenim gradovima: ''Mislim da netko ili zlorabi donacije ili želi iskoristiti financiranje''

Aktualno Galerija Petrinja - 1 Petrinja - 1 Foto: DNEVNIK.hr Petrinja - 2 Petrinja - 2 Foto: DNEVNIK.hr Sisak - 1 Sisak - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sisak - 2 Galerija 1/4 >>
Da će se nekolicina stanovnika Banovine nakon potresa odseliti, bilo je očekivano. No nitko se nije nadao povećanju prijava prebivališta na potresom pogođenom području.

Dok se jedni zbog spore obnove iseljavaju iz Banovine, drugi se doseljavaju. Naime, nakon potresa zabilježen je neobičan pad i sumnjiv trend rasta broja prijava prebivališta. To je, naime, područje na kojem se sada dijeli izdašna pomoć. Grade se kuće i stanovi, država plaća struju, hranu i tako dalje. Stoga su u Banovini prebivalište prijavili i neki iz inozemstva.

Više od 900 puta zatresla se Banovina.

''Ne možeš se nikada opustiti. Uvijek je neka napetost u želucu'', govori Mirijan iz Petrinje.

Nisu uvijek živjeli ovdje, ali nakon potresa odlučili su doći u banijske ruševine.

Pročitajte i ovo Kiretaža, ilustracija Kiretaža bez anestezije Iz dvije bolnice poručili da pacijentice same biraju način zahvata, javilo se još žena: "Kada je počelo čupanje iz mene, mislila sam da ću otići na onaj svijet"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Iz opreza'' Više europskih zemalja obustavilo upotrebu cjepiva AstraZenece: Postoje sumnje da uzrokuje zgrušavanje krvi

''Mislim da je to čisto osobni interes da netko ili zlorabi donacije ili da iskoristi financiranje kuća, obnovu kuća'', izjavio je Dubravko iz Petrinje.

Ukupno 189 ljudi ovdje je prijavilo prebivalište.

''To nije u redu. Bilo bi sasvim u redu da mi koji smo ovdje prebivali sve te godine da ostvarimo prava na obnovu, a ne oni koji će se naknadno sada prijaviti'', komentira Mirijan iz Petrinje.

U središtu županije kao da cvjeta cvijeće, više je prijavljenih nego odjavljenih. Sisak je napustilo 96 osoba, ali nekima očito ne smeta potres i posljedice potresa koje su na svakom koraku jer su se doselile čak 144 osobe. Gradonačelnica je uvjerena da je to rezultat njezine dobre politike.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavili priopćenje Odvjetnica obitelji Bandić: "Obitelji je nanesena velika duševna bol zbog 'uvredljivih i klevetničkih objava'"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Koliko će cesta biti sigurna? Na gradilištu omiške zaobilaznice nastao veliki odron, iz Hrvatskih cesta poručuju da nema sigurnosne prijetnje

''Mislim da zloupotreba nikome ne pada na pamet s obzirom na to da je jasno dano na znanje da se uzimaju podaci od 29. prosinca. Možete se sutra prijaviti, ali nećete ostvariti prava. U gradu Sisku imam jedan slučaj obitelji koja se doselila nakon potresa i koja je ostvarila prava u centru za socijalnu skrb i u konačnici od države dobila kontejnere'', rekla je gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

Upit smo poslali i stožeru koji rukovodi cijelom obnovom, ali odgovor još čekamo.

 

Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.

Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti, saznajte ovdje.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene